Hamza Abbas, Ahmed Mohamed og Abdullah Chaarani er dømt for å ha planlagt et terrorangrep i Melbourne i Australia i 2016. Foto: James Ross / AAP Image via AP / NTB scanpix
annonse
annonse

To menn er dømt til 28 års fengsel for å ha planlagt et IS-inspirert terrorangrep i Melbourne i Australia første juledag 2016. En tredje person må sone 16 år.

27 år gamle Ahmed Mohamed og 29 år gamle Abdullah Chaarani planla ifølge retten å halshogge folk og å detonere bomber på Federation Square i Melbourne sentrum 25. desember for tre år siden.

Ifølge lokale medier skal de ha kjøpt macheter, materialer for å lage bomber, og forsøkt å få tak i skytevåpen.

annonse

De ble begge fredag dømt til 28 års fengsel for terrorplanene i høyesterett i delstaten Victoria.

Ifølge ABC skal Mohamed, som kom til Australia fra Egypt da han var barn, ha sluttet seg til terrorplanene fordi han syntes IS var «kule». Fredag fortalte han retten at han nå hater ekstremistgruppen, og at han kun deltok fordi han var «for feig til å trekke seg».

En tredje mann, 24 år gamle Hamza Abbas, kobles også til saken og ble fredag dømt til 16 års fengsel.

annonse

Tidligere er 25 år gamle Ibrahim Abbas dømt til 24 års fengsel for å lede planen. Blant annet planla han å plassere en eksplosiv vest på broren sin.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon