Ansvarlig redaktør i Dagsavisen Eirik Hoff Lysholm. Foto. Wikipedia.
annonse
annonse

Dagsavisen-redaktør og nestleder i Norsk Redaktørforening, Eirik Hoff Lysholm, har skrevet en kommentar i egen avis som prøver å ironisere over Resetts lesere og vel også om undertegnede.

«Hva er det som får en mann til å skrive det samme, igjen og igjen, om journalister som er kommunister og islam som en undertrykkende og ekspanderende religion, nesten manisk og uten å gi seg?» starter han med og henviser utvilsomt til meg.

Deretter går han over til å fortelle om signaturen «Berner Larsen». Det var visstnok en mann som «sto på trykk på leserbrevsidene i mine to lokalaviser flere ganger i uka da jeg vokste opp,» skriver han og fortsetter:

annonse

«Jeg kom til å tenke på Berner her om dagen mens jeg leste et intervju med Helge Lurås, der Resett-redaktøren på eget nettsted promoterte egen bokutgivelse, «Veien til Resett».

I «Bodøprofiler» fremmer Berner Larsen flere argumentasjonsrekker som like gjerne kunne vært skrevet i ytrehøyrenettstedenes kommentarfelt.»

Hoff Lysholm trekker frem følgende eksempler som Berner Larsen angivelig skal ha skrevet da Dagsavisens unge redaktør vokste opp:

annonse

– Det er ingen tvil om at islam er en ekspanderende religion. En religion som er undertrykkende og som ikke kan leve sammen med andre religioner.

– Mange unge journalister i dag er politisk interessert. Er du det? Det er mitt inntrykk at de fleste av disse er med i AKP(ml). Er du en av dem?

Tullinger og «Basket of deplorables»

Lysholm mener slike synspunkter alltid har fått kommet til orde i norske medier. Han sier det ikke rett ut, men han mener nok at det Berner Larsen sa om islam er helt meningsløst å mene og noe som må høre hjemme på «ytrehøyrenettstedenes kommentarfelt». Men det viser vel bare at folk som Lysholm ikke aner hva islam er eller hvordan islams historie har fortonet seg.

Lyshol har en kommentar til dette. Han mener folk som advarte mot islam og som i tillegg oppfattet mediene å være dominert av venstreorienterte (men er ikke det godt dokumentert da?) var noen underlige skruer, vel nærmest noen bygdetullinger som han henviste til å ytre seg i leserbrev. De skikkelige meningene ble skrevet av redaktører og journalister i avisenes egne spalter.

«De var ikke sensurert eller tiet i hjel, slik man kan få inntrykk av ved å lese enkelte kommentarfelt, men sannheten er at de var ganske alene,» skriver Lysholm og fortsetter sin analyse:

annonse

«I dag har de derimot funnet hverandre i diverse nettfora, der alle er meningsfeller og de får en opplevelse av å stå sammen.»

Les også: Kjell Inge Røkke reiste seg i protest under Lurås-foredrag om Trump: – Dette har jeg ikke tid til. Jeg må tjene penger

Ja, kan det bli mer ovenfra og ned enn dette? Man skulle tro Lysholm har sett Hillary Clintons famøse «Basket of deplorables-kommentar» om Trumps tilhengere og funnet ut at vi har en parallell til disse menneskene i Norge også.

De leser Resett, og her klapper vi hverandre på skuldrene og oppildnes av hverandre. Lysholm er høyt hevet over dette:

«I dag er det umulig å si hvordan Berner ville taklet å få 900 likes fra akkurat de 900 menneskene som var like overbevist som ham selv, men det som ble opplevd som heiarop i en idrettshall for Berner, føles kanskje enda mer massivt for hans digitale meningsfeller i dag,» skriver han.

Søplemenneskene finner sammen

Lysholm er riktig så selvgod og ovenfra og ned:

– For meg er denne samlingen av mennesker som tidligere ikke fant hverandre en vel så interessant, og tankevekkende, forklaring på Helge Lurås’ boktittel «Veien til Resett» som selve meningene som forfektes på nettstedet, avslutter han.

Les også: Resett større enn alle Amedia-aviser med unntak av Nettavisen, sier redaktør

Den godeste Lysholm har dermed fått kommentert en bok som han ikke har eller har tenkt til å lese. For hvorfor skal man det når man allerede vet sannheten om islam og om mediene i Norge?

Lysholm vil leve i sin egen boble og synes nok det er frustrerende at de tullingene som tidligere var henvist til å skrive leserbrev til Dagsavisen og andre venstreorientert aviser nå har fått sin egen avis – Resett – der til og med det som står på lederplass er de samme tøvete konspirasjonsteoriene om islam og at norske journalister er noen naive tullinger med sosialistisk bagasje.

Og enda verre må det være for Lysholm å innse av Resett digitalt er større enn hans egen avis.

Snart tar søplemenneskene over!!!

Oppdatert 30. nov. kl. 14:28.

Redaktør Eirik Hoff Lysholm i Dagsavisen har blitt tilbud om tilsvar i Resett, men han ønsker heller at denne eposten sendt til redaktør Lurås tidligere lørdag blir publisert under kommentaren og i samme sak. Eposten gikk som følger:

Hei, Helge,

Jeg registrerer at du skrev om meg i går kveld, og har noen ting jeg ønsker å påpeke overfor deg/dere.

Først av alt er jeg forundret over ditt kraftige personangrep mot meg, som igjen fører til et kommentarfelt som er fullt av videre angrep på meg og Dagsavisen, på bakgrunn av at du får en tekst om en navngitt annen person til å handle om deg selv. Ingressen min handler for eksempel om Berner Larsen og peker mot hans svar på spørsmål rundt problemstillingen i ingressen. Dette er deretter tydelig henvist til i teksten, der svaret hans kommer, men du velger likevel å skrive at jeg peker på deg. Det gjør jeg ikke. Altså er ikke premisset for din kommentar riktig.

Du leser langt mer inn i min spalte enn jeg har ment og det jeg mener du har dekning for, og du er åpen på at du tillegger meg meninger og tanker du umulig kan vite at jeg har. For meg framstår dette som et klassisk eksempel på bruk av stråmenn. Du legger altså ord i munnen på meg som jeg aldri har brukt, for så å harselere med det, noe som igjen oppildner ditt eget kommentarfelt. Det ville aldri falt meg inn å tenke eller bruke ord som du tillegger meg i din kommentar. Karakteristikkene av mennesker og lesere er dine, ikke mine.

Videre har du flere ganger skrevet at du ikke tror på lesertallene på dagsavisen.no, eller du hevder det indirekte ved å skrive at Resett er større enn oss. Slike tall er enkelt dokumenterbare og de telles jevnlig av cookies fra MBL, Google og Cxense. Vi har ingenting å skjule. Her er våre tall hentet ut live i går kveld fra Cxense som teller visninger, unike brukere, antall økter, lesetid og masse annet. Unike brukere Dagsavisen.no, som er vårt felles domene for nyheter, debatt og lokale utgaver, siste døgn: 170.535. Unike brukere Dagsavisen.no siste uke: 831.484. Unike brukere Dagsavisen.no siste måned: 2.247.282.

På Resetts annonseweb opplyses tallene for unike brukere per måned til en halv million, under en fjerdedel av de dokumenterbare tall på Dagsavisen.no. Du må gjerne dele Resetts faktiske tall for de samme periodene, og hvis de ikke er høyere enn våre, forventer jeg at du i henhold til god presseskikk retter og beklager dine feil, uten polemikk eller ytterligere mistenkeliggjøring.

Mh
Eirik Lysholm

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon