Foto: Kirsty O'Connor / POOL / AFP)
annonse
annonse

Da Storbritannias statsminister Boris Johnson takket nei til å delta på en klimadebatt, ble han erstattet av en isskulptur som smeltet under TV-sendingen.

Skulpturen, som var formet som en jordklode, var utsmykket med De konservatives logo, og ble stilt opp ved siden av partilederne som møtte opp til debatten på Channel 4.

Brexitpartiets leder Nigel Farage, som også takket nei til å delta, ble erstattet på samme måte.

annonse

Ifølge CNN var mening med skulpturene å «representere nødssituasjonen på Jorden».

Det konservative partiet sier at de foreslo at Michael Gove kunne stille til debatten, og mener Channel 4s avslag «effektivt forsøkte å forhindre De konservative fra enhver representasjon og oppmøte i debatten».

Gove møtte opp til debatten, men fikk ifølge Sky News beskjed om at han ikke fikk delta. Kanalen sier at de spurte de andre partilederne om de ønsket å debattere mot Gove, noe alle avslo.

annonse

De konservative har i ettertid skrevet til Ofcom, Storbritannias regulerings- og konkurransemyndighet for kommunikasjonsindustrien, hvor de hevder at Channel 4s avgjørelse var i strid med kringkastingsloven.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon