Nord-Koreas leder Kim Jong-un. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
Norske diplomater har vært på besøk i Nord-Korea i et forsøk på å vinne landets stemme i kampen om hvem som skal få en plass i FNs sikkerhetsråd, melder VG.
annonse

Utenriksdepartementet bekrefter overfor VG at diplomater fra den norske ambassaden i Seoul i Sør-Korea har hatt et møte i Nord-Korea.

Norske FN-delegater har også hatt sporadisk kontakt med Nord-Koreas FN-delegasjon.

Norge forsøker å sikre seg en plass i FNs sikkerhetsråd i 2021. De andre kandidatene til plassen er Canada og Irland.

annonse

– Vi presenterer norsk politikk og vårt kandidatur til FNs sikkerhetsråd til alle FNs medlemsland, og gjennom disse to møtepunktene har vi presentert kandidaturet vårt for Nord-Korea, sier statssekretær Jens Frølich Holte (H) Utenriksdepartementet til avisen.

Holte understreker overfor avisen at Norges politiske linje overfor landet ikke er endret.

– Norsk politikk overfor Nord-Korea ligger fast. Vi er dypt bekymret for de alvorlige bruddene på menneskerettighetene og den humanitære situasjonen. Vi oppfordrer Nord-Korea til å forlate sitt atomprogram, samt stanse utviklingen og testing av ballistiske missiler. Dette formidles Nord-Korea, sier han.

Holte ville ikke svare på VGs spørsmål om hvorvidt Nord-Korea hadde sagt de ville støtte det norske kandidaturet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon