Illustrasjonsfoto av sinte muslimer i Oslo. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix
annonse

En dansk psykolog anbefaler at vestlige samfunn blir mer autoritære. Ellers vil islam ta over, tror han.

Den danske psykologen og forfatteren Nicolai Sennels skriver i et innlegg på den svenske bloggen ingridochmaria.se om hva det er som gjør muslimer med kriminelle enn andre grupper i Vesten. Han refererer til sin tid blant innsatte i danske ungdomsfengsel, der 70 prosent hadde muslimsk bakgrunn.

Han peker på fire faktorer der vestlig kultur og muslimske kulturer skiller seg ad, som årsaken til at muslimske innvandrergrupper er så overrepresentert i kriminalstatistikken.

annonse

Les også: Norsk politi gjør knefall for hjernevaskede galninger og islam

Vrede

Det første han peker på er at man i Vesten ser det å vise vrede som et tegn på svakhet, og mangel på evne til å kontrollere seg selv. I muslimske kulturer er det helt motsatt, skriver Sennels. Der er vrede ansett for å være en styrke.

annonse

«Når en behersket danske møter en sint muslim oppfatter begge parter hverandre som svake. Dansken har kanskje ordet og logikken i sin makt og forsøker å hjelpe muslimen å forstå – men muslimen slår kanskje først. Og om ikke dansken, eller det danske samfunnet, slår tilbake med enda større kraft, kjenner muslimen at han har vunnet og at hans strategi fungerer.»

Derfor mener Sennels at Israels håndtering av angrep fra Gaza er helt berettiget, og at man skal utvise flere muslimer, i stedet for å plassere dem i relativt komfortable fengsler. De må lære hvem som er sjefen, mener han.

Selvtillit

Den andre faktoren psykologen peker på er det han anser for å være muslimers lave selvtillit. Han mener at vi i Skandinavia ser på det å håndtere kritikk på en rolig måte som et tegn på selvtillit. Også her er det angivelig motsatt med muslimer.

«Deres æresbegrep skaper skrøpelige og glassaktige personligheter som ikke tåler den minste kritikk eller et nederlag. Dette manifesterer seg i dårlig dannelse og en oppblåst innstilling hos de unge mennene, som vil skremme omgivelsene fra å se dem som de usikre mennesker de egentlig er», skriver Sennels.

Ansvar

Videre mener han at muslimske kulturers mangel på personlig frihet er en annen faktor som gjør at muslimer oftere er kriminelle enn andre. I Vesten opplever folk at de har kontroll over egen skjebne, mens i muslimske miljøer opplever folk at de styres i et mer kollektivistisk system.

«Her handler alt som inshallah (om Allah vil) og styres av mannlige autoriteter. Mangelen på frihet og vilje til å ta ansvar for eget liv leder til personlig umodenhet og kulturell stagnasjon – samt til muslimenes verdensberømte og dypt pinlige offermentalitet. Det er alltid noen andres feil», skriver psykologen.

annonse

Les også: Norske politikere og medier ofrer friheten for å tilfredsstille islams irrasjonelle dogmer

Intoleranse

Den fjerde faktoren Sennels peker på er mange muslimske miljøers intoleranse overfor det som er annerledes enn dem selv.

«Det finnes tallrike eksempler på muslimske jenter og kvinner som har blitt myrdet fordi de åpnet seg for vestlig kultur og kanskje til og med tatt en kjæreste fra en annen religion. Eksemplene er også mange på de mennesker fra ulike retninger innen islam som har gått til krig med hverandre vedrørende hvor kommategnene skal plasseres i Koranen», skriver han.

Til slutt konstaterer Sennels at man ikke trenger å være psykolog for å forstå det at muslimer som vokser opp med et mer positivt syn på vrede, med sin æreskultur, der de ikke-troende demoniseres og dehumaniseres, leder til at det blir begått mer voldelig kriminalitet i muslimske miljøer.

Hans anbefaling er derfor at vårt samfunn må bli «mye mer autoritært konsekvent enn vi egentlig vil».

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse