Extinction Rebellion-logo på hansker. Foto: AP Photo/Matt Dunham
annonse
annonse

Tre skoleklasser ved en barneskole i Oslo ble nylig tatt med på et seminar med ytterliggående aktivister fra gruppen Extinction Rebellion.

Resett erfarer fra en dialog i sosiale medier at elever ved en barneskole i Groruddalen i Oslo skal ha blitt tatt med på et seminar med den ytterliggående klimaalarmistiske grupperingen Extinction Rebellion ved Deichman Stovner, der elevene angivelig ble «informert» om den såkalte klimatrusselen.

Extinction Rebellion er kjent for sine ytterliggående, radikale standpunkter, og for sin aggressive aktivisme. Dette har særlig kommet til uttrykk med ulike aksjoner rundt omkring i verden, for eksempel i Storbritannia. Aktivister fra grupperingen har sprayet hus i London med blod, og med vilje skapt kaos for pendlere, som de tidvis har blokkert og hindret i å ta seg frem til sine arbeidsplasser. 

annonse
Extinction Rebellion lager kaos utenfor BBC i London. Foto: Amer Ghazzal/Shutterstock.

Les også: Den norske klimafascismen

Utryddelse

Arrangementet der elever fra en skole i Groruddalen skal ha vært til stede ble annonsert på forhånd på Facebook, under rubrikken «På vei mot utryddelse: Hva kan vi gjøre med det?». Dette fant sted 20. november.

Ifølge opplysninger Resett har fått tilgang til ble det snakket om utryddelse av liv på jorden. Aktivistene skal ha sammenlignet seg selv med menneskerettighetsforkjemperen Rosa Parks, nonnen Moder Teresa og den indiske nasjonalhelten Mahatma Ghandi. De skal også ha hevdet at Extinction Rebellion ikke har benyttet seg av vold i sin aktivisme. Det skal også ha blitt gjort klart at de to aktivistene var midt i en sultestreik.

annonse

Skolen bekrefter historien

Resett har identifisert hvilken skole dette skal dreie seg om. Assisterende rektor ved skolen bekrefter at tre skoleklasser var på klimaforedrag holdt av to representanter fra Extinction Rebellion 20. november, etter invitasjon fra Deichman Stovner.

Han forteller videre at kontaktlæreren som var med elevene har sagt at foredraget var tilpasset barn, og holdt av det som betegnes «erfarne barnefortellere». All informasjon som ble gitt skal angivelig ha vært i tråd med FNs klimapanel og øvrig klimaforskning.

– De forklarte at de jobbet med å demonstrere for klimaet med ikke-voldelige og demokratiske metoder, i tråd med for eksempel Ghandi og Rosa Parks, fastslår den assisterende rektoren.

Les også: Oslo-barnehage arrangerte aktivitetsdag med hijab, islamsk bønn og resitering av Koranen

annonse

Sultestreik

Foredragsholderne fortalte også at de hadde vært på en ukes sultestreik, ifølge kontaktlærerens beretninger til skoleledelsen.

– Er det forsvarlig å la en slik gruppe sette fokus på klima- og miljøproblemer for lettpåvirkelige barn? Finnes det ikke mer nyanserte, nøkterne formidlere?

– Læreren som var til stede beskriver foredraget som en ryddig og grei presentasjon av fakta, og en kort presentasjon av hvordan foreningen jobbet, sier assisterende rektor.

annonse

– Det forekom ingen oppfordringer til innmelding i organisasjonen eller lignende.

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon