Frode Berg. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse
annonse

Frode Berg sier at etterforskere fra FSB under avhør spilte av en telefonsamtale med kona og viste ham skjulte opptak fra hotellrommet han bodde på.

FSBs kontraetterretningsavdeling skal ha fulgt nøye med på flere av reisene Berg tok til Russland. Blant annet ble telefonen hans avlyttet, skriver VG.

– Ja, det gjorde de, for det har jeg lyttet på. «Men Frode, hør på dette her», sa etterforskeren. Det hadde ikke noe med saken å gjøre, det var en telefonsamtale med kona i mars 2017, sier Berg til avisen.

annonse

Ifølge Berg fikk han høre fire telefonsamtaler han hadde i Russland, uten at det var beviser i saken mot ham.

Den tidligere grenseinspektøren sier at han også fikk presentert videoopptak fra hans eget rom på et hotell Metropol i sentrum av Moskva under den siste turen.

– Jeg så hvordan det ser ut når jeg står opp om morgenen. Det var et kamera plassert godt skjult i rommet, sier Berg.

annonse

I avhør skal russerne også ha nevnt navn på norske operatører i E-tjenesten.

– Det som skremmer meg, er at russerne visste så mye som de visste. De fortalte meg ting som er fullt kontrollerbart for meg, som for eksempel hvor vedkommende bor i Kirkenes. De visste også hvor E-tjenesten pleide å møte folk i Kirkenes, sier Berg til VG.

Frode Berg ble 15. november løslatt etter å ha blitt dømt for spionasje og tilbrakt nesten to år i russisk fengsel. Han ble overlevert til norske myndigheter som ledd i en fangeutvekslingsavtale mellom Litauen og Russland.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon