- Resett - https://resett.no -

Hei, Dagsavisenredaktør Lysholm. Hvorfor angriper du Resetts kommentarfelt når du har stengt ditt eget?

Den siste kommentaren til Dagsavisens redaktør Eirik Hoff Lysholms om Resett er så latterlig at man bare må le av hele mannen.

Redaktøren for Dagsavisen, som håver inn flere titalls millioner kroner i statsstøtte hvert år, er illsint på Resett og Helge Lurås. Han er kjempesint for at Resett omtaler sin egen bok i sin egen nettavis.

– Hva er det som får en mann til å skrive det samme, igjen og igjen, om journalister som er kommunister og islam som en undertrykkende og ekspanderende religion, nesten manisk og uten å gi seg?, skriver redaktør Lysholm [1] i det han knytter en lokal gjestekribent i en Bodøavis ved navn «Berner Larsen» til Resett-redaktør Helge Lurås.

annonse

– Jeg kom til å tenke på Berner her om dagen mens jeg leste et intervju med Helge Lurås, der Resett-redaktøren på eget nettsted promoterte egen bokutgivelse, «Veien til Resett». I «Bodøprofiler» fremmer Berner Larsen flere argumentasjonsrekker som like gjerne kunne vært skrevet i ytrehøyrenettstedenes kommentarfelt, fortsetter sjefsredaktøren.

Grafser til seg statstøtte

Først og fremst, hvorfor bryr du deg Lysholm? Du er 44 år gammel. Du har hatt toppjobber i både Bergensavisen og VG, før du fikk grønt lys av makteliten til å bli sjefsredaktør i skattefinansierte Dagsavisen. Du har godtet deg på feite lønninger og levd det behagelige journalistliv i flere tiår, og i din nåværende stilling så kan du anses som en av de som sitter på makten i Norge.

annonse

Er du ikke mettet på makt og penger? Hva er hensikten med dette angrepet på en nyetablert nettavis som ikke får en krone i pressestøtte? Hvorfor er du sint?

Du grafser til deg penger fra staten og hevder at din «avis» er en avis, samtidig som du hevder at Resett er et “ytrehøyrenettsted”. Du klager på at boken «Veien til Resett» får omtale i egen nettavis. Hvem ellers skal omtale boken når ikke en eneste norsk storavis ønsker å skrive en anmeldelse?

Du som hevder at du er «journalist» og har fått den fancy tittelen «sjefsredaktør» på CVn burde skrevet din egen anmeldelse av boken. Man skulle forvente det ettersom din «avis» er en av de som får mest pressestøtte i dette landet.

«Veien til Resett». Kjøp boken her. [2]

Løgn

Videre skriver du, Lysholm (trolig i raseri):

annonse

– Jeg tror de fleste byer og aviser hadde leserbrevskribenter som Berner Larsen. De var ikke sensurert eller tiet i hjel, slik man kan få inntrykk av ved å lese enkelte kommentarfelt, men sannheten er at de var ganske alene.

Du hevder videre at de som var «alene» har funnet hverandre i diverse nettfora «der alle er meningsfeller og de får en opplevelse av å stå sammen».

Haha! Unnskyld at jeg ler, herr sjefsredaktør, men dette er patetisk. Det er også direkte løgn at de som stiller seg kritisk til pressen, og islams påvirkning i Norge, er i mindretall. Det er mange måter å avsløre denne løgnen, men la oss ta titt på det mest åpenbare.

Under sakene i din «avis» har du stengt kommentarfeltet. Jeg var ofte innom Dagsavisen før dere valgte å stenge kommentarfeltet i 2018. Under sakene var det som regel 0 kommentarer. Enkelte ganger kunne hele 7 personer ha skrevet en kommentar, men da var det som regel kritikk rettet mot Dagsavisen.

Jeg er hundre prosent sikker på at dere ikke stengte kommentarfeltet på grunn av «hatefulle kommentarer». Dere stengte kommentarfeltet fordi ingen gadd å bry seg om hva dere skrev. For når dere ikke har noen som kommenterer, er det også få som leser det som blir skrevet. Og dette ble til slutt så avslørenede at dere måtte ta grep.

Null engasjement

Dette var også tilfellet hos nettstedet Medier24.no. Heller ikke der brydde folk seg om det som ble skrevet. Der ble det bare diskusjon når redaktør Watland gikk til angrep på Resett. Når kritikken haglet mot Watland i kommentarfeltet, måtte han forsvare seg selv ettersom det ikke var noen andre. Men det er en annen historie.

Du hadde sikkert fått mye kritikk, du også, Lysholm, hvis du hadde hatt et kommentarfelt under ditt pinlige angrep på Resett. Men som diktator av din egen avis kan du gjøre som du vil. Å skrive et meningsinnlegg i nettavisen Resett ønsker du ikke å gjøre. Man trenger ikke å være hjernekirurg for å skjønne hvorfor.

Vi kan til slutt sjekke Facebook-profilen til Dagsavisen. Der er det ihvertfall et kommentarfelt. Men hva finner vi når vi svipper innom?

Dette:

Haha! Unnskyld at jeg ler igjen. Her var det ikke mye aktivitet og engasjement å spore.

Hvor er alle de over 40 000 som har trykt «liker» på Facebook-siden deres? Dette henger ikke på greip. Kanskje du heller skal se deg selv i speilet når du snakker om hvem som er «alene». Og hvorfor legger du ikke ut din uthenging av Resett på Facebook slik folk kan kommentere? 

annonse

Den eneste grunnen til at den blodrøde avisen din overlever er fordi du og dine grabber til dere flere titalls millioner kroner i pressestøtte hvert år. Men disse millionene har sin pris, og du må blidgjøre udugeligheter som Trine Skei Grande på veien for å fylle opp din egen feite lommebok. Men for all del, keep going! Fortell deg selv at vi er en minoritet mens du og PK-eliten er så mye bedre og flere. Tro på det du, «kamerat».

 

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474