Tuvalu. Foto: AFP/Torsten BLACKWOOD
annonse
annonse

Tuvalu, den lille øystaten i Polynesia i Stillehavet, som består av 9 atoller og har rundt 11000 innbyggere, har av klimahysterikere verden over blitt beskrevet som «øystaten som synker på grunn av klimaendringene.»

Fra FNs generalsekretær, den tidligere portugisiske statsministeren, António Guterres, til vår egen nå sykemeldte, Lan Marie Ngyuen Berg, som bodde på øystaten i 2011, så er ramaskrikene om hvilken klimakrise verden står ovenfor mest synlig i Tuvalu.

Berg, som fikk støtte av Fritt Ord for å skrive i en blogg om hvordan klimakrisen påvirker Tuvalu i 2011, har nå slettet bloggen. Guterres derimot, som besøkte Tuvalu i mai i år, oppfordret verden innstendig til å «stoppe verden og Tuvalu fra å synke», og uttalte at Tuvalu sto ovenfor en total utryddelse på grunn av det økende havnivået.

annonse

Tuvalu ligger på det høyeste punktet 4,6 meter over havet. Til sammenligning så ligger Florida 30 meter over havet, Venezia fra 1-3 meter over havet, mens Amsterdam ligger 2 meter under havet.

Forskere mener at havnivået rundt Tuvalu har steget mer enn dobbelt så mye som den globale stigningen, men dette har ikke forhindret noe som for klimahysterikerne må fremstå som fryktelig flaut. De nevner det da heller aldri.

Fakta er nemlig at Tuvalu har vokst, og det ganske så betraktelig, fra 1971-2014. Et svært pinlig faktum som forsøkes skjult så godt det lar seg gjøre. Men her er bildene fra en studie utført av et universitet i Auckland, New Zealand, som viser at av øygruppens 9 atoller, så har 8 av dem vokst.

Skjermdump fra Daily Mail.
annonse

Paul Kench, en av forfatterne bak studien, publiserte denne i journalen Nature Communications i 2018, skrev Daily Mail. Studien viste med klarhet at skremselspropagandaen om at øygrupper som ligger lavt i vannet vil bli slukt av det stigende havnivået, ikke nødvendigvis medfører riktighet.

Men dette hører vi ingenting om. I stedet hører vi mer av det samme fra Berg, Guterres og andre med den samme agendaen: Tuvalu synker på grunn av menneskeskapt global oppvarming.

Og det mens de selv står med polvotter på hendene, topplue, boblejakke og rødmussede kinn mens snøen laver ned rundt dem og hyler ut sitt budskap om at vi koker kloden.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon