Medlemmer av den russiske æresgarden for presidentregimentet på Den røde plass, Moskva, Russland, 23. august 2018, (Foto: AP / Pavel Golovkin)
annonse
annonse

De nye taktikkene og operasjonelle konseptene vil basere seg på erfaring fra tre år med militære operasjoner i Syria.

Det russiske militæret trener på taktikker, teknikker og prosedyrer for bruk av roboter i krigsoperasjoner i by og kyst, ​​ifølge det statlige nyhetsbyrået RiaNovosti søndag, sitert i DefenseOne.

Initiativet er ment å adressere «Det virtuelle fraværet av et enhetlig konsept for bruk av militærroboter i de russiske væpnede styrkene.»

annonse

Det russiske forsvarsdepartementet har bedt ulike våpenprodusenter om å ha forslag klare til gjennomgang av militæret tidlig neste år.

Verdifull erfaring

Innsatsen er et resultat av Vladimir Putins ønske om mer ubemannede våpensystemer og det russiske militærets nyervervede erfaringer i Syria – hvor flere bakke- og luftfartøy har gjort sine operative debuter.

Les også: Russland påstår å ha testet «selvtenkende» angrepsdroner i militære øvelser

annonse

Uran-9 – Russlands største ubemannede bakkekjøretøy (UGV) – ble for eksempel testet i strid for første gang i urbane forhold Syria. Alle Uran-9s store systemer skal ha sviktet, men det russiske militæret fikk allikevel verdifull lærdom for å bedre designe og bruke fremtidige UGVer i urban krigføring.

Utfordringer

Selv om Russlands forsvarsprodusenter stadig tilbyr flere og flere robot-våpensystemer, trenger ubemannede kampsystemer større operativ autonomi, hvis de skal være effektive, uten å sette sine menneskelige operatører i fare.

Utfordringen er å utvikle et enhetlig konsept for operasjoner som gjør at militære roboter kan kjempe side om side med soldater i vanskelige forhold i urban krigføring.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon