- Resett - https://resett.no -

Ungdomspolitiker (15) slår alarm om kriminalitet og indoktrinering: – Skolen er en sosialistlekeplass

En ungdomspolitiker fra Drammen advarer mot økt kriminalitet, overdreven innvandring og politisk partiskhet i den norske skolen.

Mange bekymrer seg for en fremvoksende trend, der gjeng- og ungdomskriminalitet gjør seg stadig mer gjeldende i det norske samfunnet. Dette er spørsmål som tradisjonelt kanskje ikke forbindes med ungdommer. Likevel finnes det unge mennesker som er betenkte over utviklingen i deler av det norske samfunnet.

En av dem er 15 år gamle Nikolay Edin Larsen. Han er formann i Drammen FpU, og slår nå alarm om en negativ utvikling i hans hjemby, med paralleller til de forholdene som har oppstått mange andre steder i hovedstadsområdet. 

annonse

– Jeg kommer jo fra Drammen, som er en plaget by med store problemer. Det gjenspeiles i min hverdag som politiker i det klimaet vi må gå i. Nå har vi dessverre fått et rødgrønt styre her som ikke prioriterer det som er viktig, som å bygge samhold og å begrense innvandringen, konstaterer Larsen overfor Resett.

Les også: Jon Helgheim sensurert på Twitter: – En faktabasert debatt om innvandring er nå forbudt på Twitter [1]

Kriminalitet og trakassering

annonse
[2]

– De store problemene du nevner, hva består disse av?

– Det vi ser er økt kriminalitet. Ansatte i kommunen har meldt ifra om at de begynner å slite psykisk på grunn av trakassering fra ungdommer. Det kommer også en del problemer tilreisende fra Oslo. 

Den unge politikeren er ikke imponert over den forebyggingsstrategien de rødgrønne partiene i hans kommune har satset på.

– Når vi har tatt opp det meg ungdomskriminalitet, så sier de rødgrønne at vi skal løse det med forebygging. Det kan være greit det, men det de ender opp med å gjøre er å sende Strømsgodset (fotballlag red. anm.) rundt for å fortelle ungdommer at de ikke skal være kriminelle. Jeg finner det veldig urovekkende, det at man ikke tar tak i problemene som de er, sier Larsen.

Hets

Han forteller at han har vært utsatt for trusler og ulike slengbemerkninger, som går på hans norske etnisitet og partitilhørighet til Frp. 

annonse

– Jeg har blitt utsatt for rasistiske bemerkninger, både fordi jeg er Frp-er og fordi jeg er norsk. Ordet «potet» er en klassiker som går igjen, og det er jo en form for rasisme. Jeg har opplevd trusler på skolebesøk, der de sier at «du bør passe deg, sånne rasister som deg vil vi ikke ha her». Det viser at de er intolerante. De vil ikke høre en mening ulik deres egen, sier Larsen, og legger til:

– Norge er tuftet på ytringsfrihet, og retten til å ha en mening som går imot det flertallet sier. 

15-åringen virker krystallklar i sin sak. Han oppgir at han lenge har vært bevisst på sine meninger, og at han liker å diskutere.

– Jeg har vært samfunnsengasjert en god stund. Jeg meldte meg inn i FpU i 2017, og meldte meg samtidig inn i Frp. Jeg har vært klar på hva jeg mener lenge, og tar gjerne en diskusjon når jeg kan. Jeg synes også det er viktig å snakke med folk som ikke nødvendigvis er så samfunnsengasjerte selv, fordi jeg da kan ta med meg det de sier videre.

Konservativ

– Er du liberalist, eller er du konservativ?

– Jeg tilhører ikke den delen av FpU som klassifiserer seg som liberalistisk. Jeg vil si jeg er konservativ, slår Larsen fast.

– Norge kan ikke gå den liberalistiske veien. Det er ikke bærekraftig for velferdsstaten eller samfunnet generelt. Det er viktig å ha et støtteapparat for den som sliter, og sikre viktige ting, som for eksempel utdanning.

Dersom utviklingen på kriminalitetsområdet ikke blir tatt tilstrekkelig tak i, mener Nicolay Edin Larsen at det norske samfunnet vil få store problemer.

– Jeg tror at hvis man ikke tar kraftig tak i dette i kommunene eller på riksplan, så vil det få store konsekvenser for samfunnet. Vi ser nå en utvikling med gjengkriminalitet som er forferdelig. Politiet står maktesløse.

– Ser ikke hele bildet

Når det kommer til andre ungdommers engasjement i disse spørsmålene, mener Larsen at mange unge ikke forstår omfanget av de fremvoksende problemene.

– Mine jevnaldrende prøver å få til et engasjement. Men mange ser ikke hele bildet. Ungdom har en tendens til å bare engasjere seg for sånt som angår dem. 

Han nevner dette med at mange unge engasjerer seg for å fjerne karakterer i skolen som et eksempel. Dette mener han er en dårlig idé.

– Problemet er da at vi ikke ha noen måte å klassifisere folk til viktige stillinger, som leger og advokater for eksempel.

Larsen er dessuten redd for at mange unge blir sterkt påvirket av en partisk lærerstand.

– Et annet problem er at skolen, med lærere og rektorer, er en sosialistlekeplass. Jeg har selv opplevd bli skjelt ut av en lærer fordi jeg gjorde det klart at jeg er Frp-er, forteller han.

Les også: Politisk partiskhet i den norske lærerstanden: – Hun kalte Høyre og FrP rasistiske partier [3]

Klimastreik

Denne politiske partiskheten har for eksempel gitt seg utslag i at rektorer ved ulike skoler har innvilget elever gyldig fravær for å være med på klimastreik. 

– Det er viktig å lytte til ungdommen, men vi bør ikke oppfordre til streik eller unntakstilstand, som noen tar til orde for, sier Larsen, og og fortsetter:

– Min egen rektor på den videregående skolen jeg går på ga elever gyldig fravær for å være med på klimastreiken. Det blir jo helt feil med tanke på hva utdanningsministeren har sagt om saken.

Han anser ikke den siste tidens klimaprotester for å være konstruktive. 

– Hvis vi står oppi en klimakrise, som mange mener, så er det viktig å si at vi løser dette med forskning, ikke med å skrike utenfor Stortinget.

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474