- Resett - https://resett.no -

Dagsavisen presenterer kun mobbing, helt fritt for argumenter

I kommentaren «Helgheimevangeliet» går Geir Rakvaag, journalist i kulturavdelingen i Dagsavisen, løs på Jon Helgheim som person. Han er kristen, men ond, har lite utdannelse og ikke minst er han en klimafornekter.

Det er en kjent sak at Jon Helgheim er kristen og kommer fra menigheten Smiths venner. Men politikeren Helgheim har holdt sitt livssyn som en privatsak. (Jon Helgheim presiserer overfor Resett at det er foreldrene som er medlem av Smiths venner, ikke han og at han selv ikke er religiøs.) Hans politiske rolle er å være Frps innvandringspolitiske talsperson. Han taler Frps politikk. En kan være enig og uenig, og argumentere deretter. Men Dagsavisen går løs på Helgheim som person. De bruker hans religion mot ham og fremstiller han som den onde i det kristne juleevangeliet.

– Heldigvis er ikke Jon Helgheim en mann som mange låner øre til verken i dag eller for 2000 år siden, bortsett fra når behovet for å løfte fram annerledes tenkende er påtrengende, skriver journalist i Dagsavisens [1] kulturavdeling Geir Rakvaag og fortsetter.

annonse

– Det finnes kanskje ikke så mange allmenngyldige politiske sannheter, men det må være lov å mene at Jon Helgheim ikke har vært en mann som sprer generell julestemning når han uttaler seg.

At redaktør Eirik Hoff Lysholm lar et slikt personangrep på stortingsrepresentant Jon Helgheim settes på trykk, sier nok dessverre mye om hans redaksjonelle linje.

Les også: Dagsavisen-redaktør mener Resett-leserne er en samling av «mennesker som tidligere ikke fant hverandre» [2]

annonse

Geir Rakvaag tar sitater helt ut av kontekst og setter dem inn i aller verste mening. Det gir gehør hos de som føler at Frp og partiets velgere er dumme og ikke minst rasister og enda verre – klimafornektere.

Jon Helgheim er ikke den eneste som har argumentert for at redningsskip i Middelhavet bidrar til flere båtmigranter. Rakvaag har ikke noen motargumenter, men isteden tar han i bruk sterke følelser og setter Helgheim i en kynisk rolle. Han skriver at de som drukner kan ikke svare.

Les også: Jon Helgheim sensurert på Twitter: – En faktabasert debatt om innvandring er nå forbudt på Twitter [3]

Kanskje Rakvaag ikke kan argumentere i denne sak, redningsskipene ligger utenfor kysten av Libya med GPS’en på og en kan følge deres posisjon på internett. De kan også menneskesmuglere, så de sender migrantene i den retningen i overfylte båter. Dessverre skjer også ulykker fordi få av båtene er sjødyktige. Hadde det ikke ligget redningsskip akkurat der, så ville få forsøke. Men dette vet nok Rakvaag, så isteden bruker han følelser og bryr seg egentlig lite om de som forliser. Ellers så ville han kommet med løsninger?

En kan være enig eller uenig med Helgheim, men han kommer i alle fall med en løsning. Da er det normalt og vurdere den og dernest diskutere. Men Geit Rakvaag fortrekker følelser. Han mener at Helgheim ikke hører på forskere, så lager han et nummer ut av at Helgheim har lite utdannelse. Det virker litt urovekkende at journalister i det som engang var Arbeiderbladet gjør narr av folk som ikke er akademikere. Men det begynner vel å bli en stund siden det var status å ha arbeidesnever. I dag er alle som stiller seg kritisk til teorien om menneskeskapte klimaendringer fritt vilt.

Les også: Jon Helgheim: Politisert forskning er et stort problem [4]

annonse

Så lager Rakvaag et billig poeng at ingen er tatt for bilbranner i Oslo – så spør han ut i luften hvordan kan Helgheim vite at det er innvandrerungdom?

Det er i grunnen et godt spørsmål, men Rakvaag argumenterer ikke, slik som at bilbranner i andre europeiske land blir påsatt av innvandrerungdom. Da ville det være nærliggende å trekke den slutningen at det samme skjer her. Men Rakvaag lager heller et nummer at siden ingen er tatt så kan de likeså godt være norsk ungdom. Men han argumenterer ikke, han er bare hånlig og sier at Heglheim vet mer enn politiet.

En kan spørre seg om Dagsavisen egentlig er verdt noe som helst i pressestøtte?

Tegn abonnement [5] eller støtt oss på andre måter [6] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474