- Resett - https://resett.no -

Equinors oljegigant Statfjord kan få nytt liv

Equinor jobber med planer om nok en gang å forlenge levetiden til Statfjord A. Det kan få betydning for tusenvis av arbeidsplasser.

Siden oppstarten i 1979 har Norges største oljefunn Statfjord tjent inn mer enn 1.500 milliarder kroner.

Opprinnelig skulle den første plattformen på feltet – Statfjord A – stenges ned i 1999, men siden har den blitt oppgradert og fått forlenget levetid ni ganger.

annonse

Tidligere er det besluttet at Statfjord A skal stenges i løpet av 2022, og Statfjord B og C skulle følge etter innen 2025.

Mandag skriver Stavanger Aftenblad [1] at de er kjent med at Equinor ser på muligheten av å forlenge levetiden til Statfjord A og resten av feltet. Den endelige beslutningen er ennå ikke tatt.

Talsperson Morten Eek i Equinor sier til avisen at han ikke vil «kommentere spekulasjoner om levetid for A-plattformen, eller andre felt det ikke er tatt beslutninger om».

annonse
[2]

I mars meldte selskapet at det de siste tre årene har fått godkjennelse til å forlenge levetiden til åtte installasjoner på sokkelen – og at planen er å forlenge levetiden til over 20.

På listen over plattformer som nå skal produsere lenger enn tidligere planlagt, er Gullfaks A, B og C, Oseberg Øst, Snorre A og B, Norne og Åsgard A.

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474