- Resett - https://resett.no -

Lekket foto viser at Japan kan være nære sitt første fullverdige hangarskip siden Andre verdenskrig

Japan skal ha storslåtte ambisjoner om å oppgradere sitt største krigsskip – helikopter-hangarskipet JS Izumo – til et fullverdig hangarskip. 

Defense-blog melder [1] at spekulasjonene begynte å florere etter at et lekket powerpoint-lysbilde dukket opp på sosiale medier. Det viser en plan for å konvertere det japanske «helikopter-hangarskipet» JS Izumo til et fullverdig hangarskip. Det amerikanske forsvars- og teknologiselskapet General Atomics vil i så fall utføre arbeidet.

Etter de eventuelle oppgraderingene, vil JS Izumo ha kapasitet til å huse et bredt spekter av relevante militærfly, som blant annet jagerflyet F-35C, Japans nye militære ryggrad i luften.

annonse
Det lekkede fotoet.

Elektromagnetisk lettesystem

Ifølge planen vil JS Izumo ta i bruk den nye elektromagnetiske lettekatapulten EMALS (Electromagnetic Aircraft Launch System) – en ny type høyteknologisk lette- og landingssystem som allerede er tatt i bruk ombord USAs nye hangarskip – Gerald R. Ford.

Les også: Forretningsargumentet bak «superhangarskipet» USS Gerald R. Ford begynner å rakne [2]

Ikke bare er EMALS et mer effektivt, lettere og et kraftigere system enn de tradisjonelle dampdrevne lettekatapultene, men også enklere å håndtere, som betyr at EMALS kan håndtere flere fly enn dampkatapulten.

annonse
[3]

Flere formål

I dag brukes JS Izumo til flere formål, inkludert anti-ubåt krigføring, kommando- og kontrolloperasjoner, humanitær hjelp og katastrofehjelpsoperasjoner, samt for å beskytte japanske territorier i Øst-Kinahavet.

Les også: Japan gjør comeback som en regional sikkerhetspolitisk stormakt [4]

De eventuelle oppgraderingene vil gi skipet en ny strategisk dimensjon.

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [5] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474