- Resett - https://resett.no -

MDG-ungdommer vil forby kjøttreklame

Foto: NTB Scanpix

«Både helsen vår, kloden og dyrene må lide for nordmenns kostholdsvaner», skriver Josefine Gjerde og Alva Milford Sjursen fra Grønn Ungdom  Vestland i BT. 

I den vestlandske regionavisen tar de to til orde for et forbudd mot all reklame for kjøtt. 

«Nordmenns kjøttforbruk er langt fra bærekraftig. Skal vi klare å redde kloden fra global oppvarming, må vi endre livsstil på mange områder i et raskere tempo enn de fleste vil synes er behagelig. 

annonse

Les også: Stortinget er et kartell [1]

Reklamebransjens makt over våre liv gjør det vanskeligere å endre atferd i det tempoet kloden krever. Derfor er det på tide å forby reklame på kjøttprodukter», skriver de to. 

De to mener det finnes få andre grunner til å spise kjøtt enn «smak og behag». 

«Stadig flere norske forbrukere oppgir at de ønsker å redusere kjøttkonsumet, men det totale kjøttforbruket står nærmest stille. Som alle bransjer som opplever trussel mot deres eksistens griper kjøttindustrien til det beste virkemiddelet de har, nemlig reklame.  

Skal vi klare å redusere nordmenns kjøttkonsum, er vi nødt til å løsne grepet kjøttindustrien har over våre forbrukervaner», konkluderer de to. 

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474