Forbipasserende la mandag ned blomster på stedet der fredagens terrorangrep skjedde. Senere mandag ble det holdt en minneseremoni. Foto: Yui Mok/PA via AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Storbritannia arrangerte mandag en minnemarkering for de to som ble drept i terrorangrepet i London, og for å hylle de som overmannet gjerningsmannen.

Statsminister Boris Johnson, Labour-leder Jeremy Corbyn og Londons ordfører Sadiq Khan var til stede under minnemarkeringen ved Guildhall Yard i City. Der ble de to drepte, Saskia Jones (23) og Jack Merritt (25) minnet med to minutters stillhet.

Forbipasserende som grep inn ved London Bridge, blant dem en polakk utstyrt med en narhval-tann og andre som brukte knyttnever og brannslukkingsapparat, ble gjort ære på for å ha lagt gjerningsmannen i bakken.

annonse

Også nødetatenes mannskaper ble berømmet under mandagens markering.

Det var den 28 år gamle terrordømte Usman Khan som knivstakk og drepte de to britene ved London Bridge fredag. Etter at han var blitt lagt i bakken av forbipasserende, ble han skutt og drept av politiet.

De to ofrene var tidligere studenter ved Cambridge-universitetet. De jobbet for det Cambridge-baserte rehabiliteringsprogrammet for straffedømte, Learning Together. Gjerningsmannen deltok på et arrangement i regi av Learning Together i Fishmongers’ Hall ved siden av London Bridge, samme dag som han gjennomførte angrepet.

annonse

Tre personer ble også såret i angrepet. En av dem er utskrevet. De to andre er fortsatt på sykehus.

Mandag gjenåpnet London Bridge for biler og fotgjengere.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon