- Resett - https://resett.no -

Mistenkt promillekjører var terrorist

Svensk politi trodde det var en promillekjører som braste bilen inn i idrettshallen i Märsta, men etterforsker nå hendelsen som et terrorangrep.

Det var klokken 18.30 på lørdag at en bil kom brasende igjennom veggen i idrettshallen ved Märsta i Sverige. Bilføreren som selv ble lettere skadd ble først mistenkt for promillekjøring, men siktelsen er nå endret til drapsforsøk, skriver Aftenposten. [1]

Les også: Svenske myndigheter ber mindre kommuner om å forberede seg på terror [2]

annonse

Säpo, det svenske sikkerhetspolitiet, er koblet inn etter at man fant et brev der Usama bin Laden blir nevnt og hvor det står att «folk skal dø», på den siktede 29 år gamle bilføreren. Det er også oppdaget at bilen som ble brukt var rigget slik at et bilbatteri med kabler skal ha vært plassert på gasspedalen.

Politiets spesialenhet, insatsstyrkan, skal søndag ha tatt seg inn i mannens bolig i Sigtuna og pågrepet ham.

– Jeg kan bekrefte at vi har pågrepet nevnte mann i Sigtuna kommune. Det har kommet frem opplysninger som gjør at vi utvidet siktelsen til mordforsøk, sier presstalsperson Towe Hägg i Stockholmspolitiet til Aftonbladet. [3]

Den mistenkte mannen skal ha blitt dømt til 8 års fengsel for drapsforsøk mot en mann i 2014, men ble prøveløslatt i oktober i år.

Tegn abonnement [4] eller støtt oss på andre måter [5] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474