- Resett - https://resett.no -

Norsk-somalier nylig dømt for grov narkotikabesittelse, ble igjen pågrepet for alvorlige narkotikalovbrudd

Norsk-somalier ble nylig dømt til 6 års fengsel for grov narkotikabesittelse. Rett etter dommen, ble han igjen pågrepet og siktet for nye svært alvorlige narkotikalovbrudd.

Anholdt igjen
I februar 2019 ble vedkommende igjen pågrepet i en typisk narkotikarelatert salgssituasjon. Han var da i besittelse av et og halvt kilo heroin.

Mannen erkjente til delvis straffeskyld for de nye meget alvorlige narkotikaforbrytelsene.

annonse

Dommen på 6 år på slutten av 2018, er for øvrig erkjent og rettskraftig.

Etterfølgende polititaktiske undersøkelser og bevis
I leiligheten til den arresterte, ble det funnet og tatt beslag i ca. 11 kg heroin, fordelt i halvkilospakker.

Vedkommendes DNA ble i ettertid funnet på alle emballasjene som narkotikaen var innpakket i.

Relatert til bildebevis fra siktede sin telefon, anklagde statsadvokaten den tiltalte for å ha oppbevart hele 17 kg heroin og solgt ca. 5,1 kg.

Hva med bakmenn eventuelt og andre medskyldige
Forsvarer, Arne Seland, var forundret over at det kun var en tiltalt i en så omfattende og alvorlig narkotikasak. Hvorfor har ikke etterforskningen avdekket ytterligere medskyldige?

Hovedetterforskeren i denne straffesaken tilhører seksjon for organisert kriminalitet i Oslo og er en av Norges mest erfarne. Han er oppgitt, og lite tilfreds med at han på bakgrunn av prosessøkonomiske hensyn ikke får lov til å undersøke de ovennevnte alvorlige narkotikasakene ytterligere.

Klar beskjed om at saken skal avsluttes kun med en gjerningsmann
Via troverdig kilde, vet Resett at hovedetterforsker fikk klar beskjed via overordnede om at saken skulle avsluttes kun med en gjerningsmann grunnet økonomiske hensyn.

Dette med bakgrunn i at bakmenn eller andre medsammensvorne har politiet hverken tid eller ressurser til å etterforske ytterligere.

Påstand om ny dom
Statsadvokat Andreas Strand la ned påstand om 10 år fengsel angående de nye alvorlige narkotikakriminelle forholdene samme gjerningsperson nå er tiltalt for.

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse