Regjeringen foreslår å kutte antall studieplasser ved Politihøgskolen i Oslo. Ap og SV er mot kuttene, men regjeringen kan ifølge reglene gripe inn og justere antall studenter ved politiutdanningen, påpeker justisminister Jøran Kallmyr (Frp). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Onsdag blir trolig regjeringens kuttforslag ved Politihøgskolen i Oslo vedtatt. Opposisjonspartiene er mot kuttet, men uten makt til å hindre det.

Mens det i dag er 550 studenter på Politihøgskolen, vil det til neste år kun være om lag 400 studieplasser for kommende politifolk.

Leder Lene Vågslid (Ap) i justiskomiteen og Petter Eide i SV er sterk mot kuttene ved politiutdanningen ved Politihøgskolen (PHS) i Oslo som regjeringen foreslår i statsbudsjettet. Nå har de innsett at kampen er tapt, skriver Klassekampen.

annonse

SV frykter blant annet færre minoritetsstudenter, og Politihøgskolen selv mener kuttforslaget griper inn i styrets autonomi.

Før helgen sendte justisminister Jøran Kallmyr (Frp) et brev til Stortinget. Han viser til at PHS er unntatt universitets- og høyskoleloven på noen områder fordi den også er regulert av politiloven.

– Av brevet så er mitt inntrykk at de faktisk har lov til å gjøre dette, som de blant annet viser til i siste avsnitt i brevet. Så mener jeg at det likevel er en svært uklok beslutning, skriver Vågslid i en tekstmelding til Klassekampen.

Justiskomiteen gir sin innstilling til neste års budsjett på onsdag. Utdanningene i Bodø (144) og Stavern (168) skjermes mot kutt.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon