annonse

Onsdag blir trolig regjeringens kuttforslag ved Politihøgskolen i Oslo vedtatt. Opposisjonspartiene er mot kuttet, men uten makt til å hindre det.

Mens det i dag er 550 studenter på Politihøgskolen, vil det til neste år kun være om lag 400 studieplasser for kommende politifolk.

Leder Lene Vågslid (Ap) i justiskomiteen og Petter Eide i SV er sterk mot kuttene ved politiutdanningen ved Politihøgskolen (PHS) i Oslo som regjeringen foreslår i statsbudsjettet. Nå har de innsett at kampen er tapt, skriver Klassekampen.

annonse

SV frykter blant annet færre minoritetsstudenter, og Politihøgskolen selv mener kuttforslaget griper inn i styrets autonomi.

Før helgen sendte justisminister Jøran Kallmyr (Frp) et brev til Stortinget. Han viser til at PHS er unntatt universitets- og høyskoleloven på noen områder fordi den også er regulert av politiloven.

– Av brevet så er mitt inntrykk at de faktisk har lov til å gjøre dette, som de blant annet viser til i siste avsnitt i brevet. Så mener jeg at det likevel er en svært uklok beslutning, skriver Vågslid i en tekstmelding til Klassekampen.

annonse

Justiskomiteen gir sin innstilling til neste års budsjett på onsdag. Utdanningene i Bodø (144) og Stavern (168) skjermes mot kutt.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse