Pave Frans sa i en gudstjeneste søndag at mennesket må motstå fristelsen til å skaffe seg stadig flere ting og betegnet kjøpepresset som et virus. Foto: Alessandra Tarantino/ AP/ NTB scanpix
annonse
annonse

Midt i oppstarten av julehandelen går pave Frans ut med en advarsel mot økt forbruk og beskriver kjøpepresset som et virus.

I en messe i Vatikanet søndag advarte paven mot det økte forbruket som kommer før jul. Han beskrev tendensen som et «virus som angriper troen ved roten».

– Vi må avsløre villfarelsen om at du er glad når du har så mange ting. Motstå de blendende lysene som lokker til forbruk overalt denne måneden, sa paven under en messe i Vatikanet i Roma.

annonse

Utspillet fra paven kommer rett etter Black Friday og den følgende Cyber Monday, og ikke minst etter høsttakkefesten i USA. Julehandelen er for alvor startet med spesielle tilbud for å sette i gang gavesesongen opp mot jul. Analytikere har beregnet at forbrukere i USA alene handlet for minst 68 milliarder kroner på nett i løpet av Black Friday.

– Vi må overvinne fristelsen til å tro at meningen med livet er akkumulering, sa pave Frans under messen som innledet adventstiden før jul.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon