- Resett - https://resett.no -

Pelosi om kampen for klimaet: – Vi er fremdeles med

Lederen for Representantenes hus i USA, Nancy Pelosi, sier verden fremdeles kan regne med USA i kampen mot global oppvarming.

Demokraten Pelosi er i Madrid sammen med 14 andre kongressmedlemmer for å delta på FNs årlige klimakonferanse, som startet i Madrid mandag.

Pelosi gjorde det klart at en stor del av USA fremdeles er sterkt innstilt på å leve opp til målene fastsatt i Parisavtalen fra 2015, til tross for den politiske linjen til president Donald Trump.

annonse

– Vi er her for å si til dere alle, på vegne av Representantenes hus og USAs kongress, at vi fremdeles er med, uttalte Pelosi til stor applaus.

– Vi ser på dette som en eksistensiell trussel. Vi har ikke levd opp til utfordringen, la hun til.

USA har formelt startet prosessen med å trekke landet fra klimaavtalen, som Trump har vært en iherdig motstander av – også under valgkampen i 2016. Etter at han ble president, har han opphevet en rekke politiske vedtak som skulle beskytte miljøet og begrense den globale oppvarmingen. Han mener at vedtakene hemmer amerikansk næringsliv og gir andre land fordeler.

– Vi har et moralsk ansvar overfor fremtidige generasjoner for å videreføre denne planeten på en bedre måte, sa Pelosi.

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
[3]