Illustrasjonsbilde: Sajjad HUSSAIN / AFP
annonse
annonse

En talsgruppe sier de har dokumentert systematiske seksuelle overgrep av små gutter i et avsideliggende område i Afghanistan fra lærere, rektorer og andre autoriteter.

Det skal være snakk om tre skoler i Logar, en provins sør for hovedstaden Kabul, hvor det skal ha vært så mange som 165 gutter som har blitt seksuelt misbrukt i en eller annen form, skriver The New York Times.

Les også: Obamas (og Norges) «riktige krig» pågår fortsatt, og på lørdag var det presidentvalg

annonse

Afghanistan er altså på nytt i en diskusjon om seksuelle overgrep, noe som mange statlige tjenestemenn i landet ikke ønsker å diskutere.

Helt vanlig

Seksuelle overgrep mot gutter er noe som har vært vanlig i generasjoner. Bacha bazi, som betyr «boy play», er helt vanlig blant menn i høye posisjoner i Afghanistan. Disse guttene blir tvunget til å kle seg som jenter å danse før de blir voldtatte. Noen ganger blir guttene også «solgt» til den som byr mest.

annonse

Guttene er også utsatte for en annen fare, Taliban. Noen av guttene som har varslet om seksuelle overgrep, har blitt drept av Taliban under dekke av at de har bedrevet «anti-islamsk virksomhet». 25 familier skal ha flyttet i skam, etter at guttene deres skal ha varslet om at de hadde blitt voldtatte av sine lærere.

Æresdrap

Dette er ikke enestående for Logar, men er et landsdekkende problem. Lyla Lynn Schwartz, som er terapist for traumatiserte gutter som har blitt voldtatte, sier at ofrene for seksuelle overgrep ofte blir angrepet av deres egen familie på grunn av tapt ære.

En 17 åring som ble forlatt av sin far etter at han hadde blitt voldtatt, uttalte at farens siste ord var at han ville drepe han om han så gutten sin igjen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon