- Resett - https://resett.no -

Studie: Generøse trygder lokker migranter

I en ny studie bekreftes det mange kritiske stemmer har hevdet i debatten om innvandring og integrering.

I debatten om innvandring er det mange som hevder at det ikke er slik at migranter reiser gjennom trygge land til velferdsstater som Norge, fordi de vil leve på trygd. Det fremgår imidlertid av en dansk studie kalt The Welfare Magnet Hypothesis [1], utført av de tre økonomene Ole Agersnap, Amalie Jensen og Henrik Kleven, at det nettopp er generøse trygdeordninger som tiltrekker seg migranter.

Når asylsøkere tar se til Europa, og familier gjenforenes, utgjør økonomiske forhold og mulighetene for offentlige bidrag en vesentlig del av beslutningsgrunnlaget man så baserer seg på. 

annonse

– Det har vi visst lenge. Det bør egentlig være ganske ukontroversielt, da flyktningene ikke velger å søke asyl i det første landet de kommer til i Europa, men reiser langt rundt. Det har selvsagt noe å gjøre med blant annet bidragene, sier innvandringspolitisk talsperson Mads Fuglede i det danske partiet Venstre, i en uttalelse til Jyllands-Posten [2].

Les også: Riksrevisjonen: Integreringstiltak får ikke flere innvandrere i arbeid [3]

Krever svar

annonse
[4]

Venstre i Danmark krever nå at regjeringen gjør rede for hva man kommer til å gjøre for å unngå at flere migranter søker seg til Danmark på grunn av generøse trygdeordninger.

Konstateringer av denne art er imidlertid ikke noe nytt. I 2015 slo EUs grensekontrollmyndighet fast i sin årsrapport at bidragene i ulike EU-land spiller en rolle for hvor migrantene søker asyl. 

Tegn abonnement [4] eller støtt oss på andre måter [5] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474