Arne Viste ble i oktober dømt til ett års betinget fengsel for å ha ansatt asylsøkere uten lovlig opphold i Norge. Nå illegges en restaurant forelegg for å ha benyttet seg av en papirløs arbeider ved hjelp av Viste. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
annonse
annonse

Arne Viste, som er dømt for å ha ansatt asylsøkere uten lovlig opphold i Norge, mener politiet bruker den tidligere biskopen for å statuere et eksempel.

Tidligere biskop i Oslo, Gunnar Stålsett, må møte i tingretten 19. desember. Politiet vil fengsle ham i 45 dager, for å ha brukt ulovlig arbeidskraft.

Arne Viste fra Sola ble i oktober dømt til ett års betinget fengsel i en tilsvarende sak. Den dommen er anket. Viste mener politiet vil statuere et eksempel ved å innstille på at Stålsett skal sone i fengsel, skriver TV 2.

annonse

– Det er tydelig for å demonstrere og for å virke truende på andre. Det jeg tror politiet undervurderer, er det norske folks samvittighet og humanisme og den kristne etikken som bor i folket, sier han til kanalen.

Stålsett fortalte i et intervju med Vårt Land i sommer at han har hatt en ureturnerbar asylsøker ansatt hos seg i flere år. Han sier at han handlet ut fra kristne verdier og at han er forberedt på å ta sin straff.

Justisminister Jøran Kallmyr (Frp) minner i et intervju med TV 2 om at loven er lik for alle.

– Det er helt legitimt å jobbe for lovendringer, men hvis man bryter loven, må man ta konsekvensen av det, sier Kallmyr.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon