Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Medier24 har gravd frem hvor mye NRK-ansatte tjener. 89 personer tjener mer enn én million. Men det er én mann som skiller seg ekstra ut.

NRK-ledelsen selv mener det er rimelig at så mange har millionlønninger fordi de er så mange ansatte (2421). Disse må ledes og ledere må ha høy lønn, er logikken.

Men man trenger ikke betale høyere lønn enn det som skal til for å finne kvalifiserte folk. Og hvor krevende er egentlig jobben som økonomidirektør for et foretak som får alle sine inntekter bevilget av Stortinget? Det synes helt unødvendig at økonomidirektør Andreas Norvik skal gis 1,86 mill. i årslønn. Man kan finne folk som tar den jobben for halvparten.

annonse

Les også: Det stemmer – Dette er helt galt NRK

Men aller mest grelt er det at Norvik bare er på andre plass i NRK med 1,86 millioner. For helt øverst finner vi kringkastingssjefen selv, Thor Gjermund Eriksen. Han tjener nesten dobbelt så mye som de neste på lista med en lønn på 3,14 mill. Det er dobbelt så mye som statsministeren.

Eriksen har økt lønna med 84.000 siden 2018. Det er «bare» 3,2 prosent.

annonse

Det er styret i NRK som fastsetter lønna til den politisk utnevnte Eriksen. Når han ikke har anstendighet nok til å be om at lønna hans settes ned, bør styret ta grep og reforhandle den. Jeg kan ikke tenke meg at det er en utbredt oppfatning blant norske skattebetalere om at han fortjener så mye.

Du beriker deg selv langt utover det som er rimelig, Eriksen. Og det er skattebetalernes penger du putter i lommen.

Det finnes sikkert folk som hadde gjort jobben gratis kun belønnet av «gleden over å lede NRK».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon