Illustrasjonsbilde. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

Ifølge NRK skal bomsjefen i Bergen hevet millionlønn fra det offentlige samtidig som han hadde en stilling som styrte et system for innkreving av skatt i Kongo.

NRK hevder å kunne dokumentere at Trond Juvik sto bak flere betenkelige forhold.

Satt på eiersiden

annonse

Juvik eide deler av det private selskapet som drev skatteprosjektet i Kongo. Han jobbet i kontortiden til det offentlig eide bomselskapet Ferde, ifølge datalogger.

Samtidig fikk han to ansatte i bomselskapet til å jobbe med prosjektet.

Les også: Dagsavisen presenterer kun mobbing, helt fritt for argumenter

annonse

Hadde sentral rolle

Da det viste seg Kongo-prosjektet hadde kostbare datalisenser som det ikke fikk brukt, kjøpte Ferde lisensene fra det private selskapet. Bomsjef Juvik deltok selv i handelen, og prosjektet ble drevet av det samme selskapet som bomselskapet kjøpte datalisensene av.

– Juvik satt «på kassen», ifølge en sentral medarbeider.

Forbud

Juvik er ansvarlig for bilistenes bompenger, samtidig som han hadde satt i gang et skatteinnkrevingsprosjekt i Kongo som skulle drives videre av BTS Norway, til tross for forbud mot å drive med noe annet enn innkreving av bompenger.

«Selskapet kan således ikke levere drifts- eller rådgivningstjenester til andre, eller for øvrig drive eksternt rettet næringsvirksomhet» står det i avtalen med Ferde, som er signert daværende samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon