Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Av NRKs 2.421 faste ansatte, har 89 av dem mer enn én million kroner i lønn, og det øker stadig. 

Hvis man tar med faste og variable tillegg til lønnen, er det 92 personer som kommer over milliongrensen, skriver Nettavisen.

Med en lønn som er over dobbelt så stor som landets statsminister, kommer kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen suverent på topp over de best betalte i NRK. Han har en lønn på 3,14 mill. Til sammenligning følger økonomidirektør Andreas Norvik på andreplass med omtrent 1,86 mill. i årslønn.

annonse

Les også: NRK hevder det «aldri tidligere har vært mer drivhusgasser i atmosfæren noen gang». Det er faktisk helt feil

Norvik synes ikke at dette er høye tall.

– Jeg opplever ikke at 89 av 3400 mennesker er veldig mye. Det er ca 2,5 prosent av NRKs ansatte, det synes jeg ikke er så voldsomt, sier økonomidirektør Andreas Norvik til Medier24 når han blir spurt om tallene.

annonse

Må effektivisere

Kulturpolitiker Morten Wold (Frp) mener derimot at dette ikke kan fortsette.

– Tallene viser at mange NRK-ansatte er veldig godt betalt, noen nærmest på nivå med statsministeren. Nå som NRK er inne på statsbudsjettet, blir de nødt til å effektivisere driften på lik linje med annen offentlig sektor, sier Wold til Nettavisen.

Fra og med nyttår er ikke lengre NRK finansiert av lisensen, men vil få pengene via skatteseddelen. Mediehuset vil dermed bli en del av statens effektiviseringskrav.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon