Kvinner under lørdagens demonstrasjon i Paris. Foto: AP/Thibault Camus
annonse
annonse

En feministgruppe kalt Collectif Némésis dukket lørdag opp for delta på en demonstrasjon mot vold mot kvinner i Paris. Det endte med at gruppen ble tvunget vekk, med makt.

De andre feministiske deltagerne kunne ikke tolerere at Collectif Némésis’ medlemmer holdt opp skilt med referanser til «grooming»-gjengene i Rotherham i Storbritannia og masseovergrepene nyttårsaften 2016 i Køln i Tyskland, samt en påstand om at over halvparten av voldtektene i Île-de-France (Stor-Paris), begås av innvandrere. 

Les også: Feministisk politiker mener vi må akseptere muslimske migranters manglende respekt for kvinner

annonse

Ble tvunget vekk

I en video lagt ut på Twitter synes gruppens medlemmer idet de spaserer inn blant en folkemengde med sine skilt. De møter raskt motstand. Skiltene blir revet ut av hendene deres og revet opp, og de blir fysisk angrepet og skreket til.

Til slutt ble de tvunget til å forlate stedet. 

annonse

– Det var ingen vil om at vår blotte tilstedeværelse kunne tolkes som aggresjon av demonstrasjonens organisatorer, på grunn av våre meninger om innvandring, sier en talsperson for gruppen til nettavisen Valeurs Actuelles.

Fordømmer andre feminister

Collectif Némésis fordømmer en annen gruppe, Nous Toutes, som skal ha organisert den aktuelle feministmarsjen. De innvandringskritiske feministene mener at organisatorene er mer opptatte av  å fremme venstrevridd slapphet enn reell beskyttelse av kvinner og deres rettigheter.

Gruppen anser også at de andre feministene kun bruker sin tid på «anekdotiske temaer», fremfor å adressere de store problemene kvinner har i dagens Frankrike.

– Feministiske nettsteder og organisasjoner sa ingenting om voldtektene i Køln 2015 og massevoldtektene utført av indo-pakistanere rundt omkring i England i årtier, sier talspersonen. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon