Petter Eide. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
annonse
annonse

SVs Petter Eide som sitter i justiskomiteen på Stortinget, i ferd med å innse at slaget er tapt om regjeringens foreslåtte kutt i politiutdanningen ved Politihøgskolen (PHS) i Oslo.

Justisminister Jøran Kallmyr (Frp) har sendt et brev til Stortinget med en redegjørelse for det juridiske grunnlaget for at departementet kan detaljstyre hvordan ledelsen og styret ved Politihøgskolen skal organisere utdanningen, skriver Klassekampen.

Les også: SV frykter færre minoritetsstudenter på Politihøgskolen etter kutt i Oslo

annonse

Eide oppfatter Kallmyr dit hen at han ønsker kontroll over hvordan norsk politi skal se ut i framtiden.

– Om vi ser på Frps program og det Kallmyr gjør nå, så er beskjeden at han skal bestemme og har en plan for hvordan norsk politi skal se ut i framtida. Politiutdanningen skal ikke styres av sosiologer og dem som legger vekt på myk maktbruk. Den skal ha mer fokus på operative egenskaper, på maktutøvelse og våpen. Det er slik jeg tolker det, sier han.

Professor Morten Holmboe ved Politihøgskolen er også skarpt uenig med justisministeren.

– Jeg vet jo ikke hvilke vurderinger de har foretatt internt, men jeg synes ikke justisministerens svarbrev bærer preg av en grundig analyse. Teksten viser ikke at det er foretatt en grundig juridisk vurdering, sier Holmboe.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon