Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) får en uke ekstra på seg til å svare ESA på en rekke spørsmål om Nav-skandalen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse
annonse

EFTAs overvåkingsorgan ESA har gitt Arbeids- og sosialdepartementet én uke ekstra på å svare på en rekke spørsmål om Nav-skandalen.

Departementet hadde i utgangspunktet frist til onsdag med å svare på en rekke spørsmål knyttet til Navs feilpraktisering av reglene for trygdeeksport.

Nå er fristen satt til onsdag om en uke, opplyser departementet til NTB.

annonse

Blant spørsmålene ESA vil ha svar på, er hva Norge har gjort for å sikre at EØS-regelverket blir fulgt framover, samt hvordan myndighetene jobber for å finne fram til dem som er blitt rammet, og hvordan disse følges opp.

ESA vil også vite om den norske praksisen kan ha vært feil når det gjelder andre ytelser enn sykepenger, pleiepenger og arbeidsavklaringspenger.

I tillegg vil overvåkingsorganet ha svar på hvorfor arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) mener feilen oppsto først i 2012 og hva myndighetene mener var annerledes før dette. I kortene ligger en mistanke om at reglene kan ha blitt praktisert feil helt siden EØS-avtalen trådte i kraft i 1994.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon