Carl Ivar Hagen liker ikke at Norge deltar på FNs klimamøter. Foto: NTB scanpix
annonse
annonse

Frps Carl Ivar Hagen refser statsminister Erna Solberg for å delta på klimamøte i Madrid, men hyller Donald Trump for å «melde USA ut av galskapen».

Statsminister Erna Solberg var mandag i den spanske hovedstaden og representerte Norge under FNs klimakonferanse.

Under åpningsdagen holdt hun tale om de angivelige klimaendringene, og i et intervju med NRK bekreftet hun at «klimakrisen» kommer til å forverre seg fremover.

annonse

– Vi har selvfølgelig en krise, med så store klimautslipp, men klimakrisen kommer til å bli enda større i årene fremover. Derfor bør vi vente med å bruke de største ordene med en gang. Men om vi ikke får gjort noe, vil dette bli en stor, alvorlig krise for hele verden, sa Solberg.

– Verden vil bedras

Over 200 land, inkludert Norge, er representert i Madrid for å stanse den angivelige klimakrisen.

annonse

Video: – Hold kjeft! Global oppvarming er den største svindelen noensinne 

Ett landene som ikke deltar i Madrid er USA. Den amerikanske presidenten Donald Trump har i flere år kritisert klimaforliket som ble inngått i Paris. Forrige måned startet han prosessen ved å melde USA ut av klimaavtalen.

I Norge er ikke alle enige om at Norge burde delta på klimakonferansene.

Den tidligere Frp-lederen Carl I. Hagen hevder deltagerne på klimamøtet er «klimahysterikere» og sender et stikk til både statsminister Solberg og norges representanter..

– Ser at ca 20.000 klimahysterikere skal kose seg i Madrid i to uker. Lurer på hvem som betaler forvreise, hotell, mat og sikkert mye og godt drikke. Så skal de drøfte hvor mye nye skatter og avgifter de skal pålegge oss folk flest for å tvinge oss tilbake til hest og kjerre og vedfyring for å varme våre boliger. De skal fortsette å innbille oss at vi som ikke greier å styre været skal styre temperaturen de neste hundre år og at vi har en innflytelse på om det bli 1,5 eller to graders økning, skriver Hagen før han hyller Donald Trump.

– Det er større fare for oss alle hvis det blir kaldere noe som etterhvert et mer sannsynlig. Verden vil bedras! Takk Trump for melde USA ut av galskapen!

I tillegg til Solberg og statsledere fra mange land, er også klima- og miljøminister Ola Elvestuen, statssekretær Sveinung Rotevatn (Klima- og miljødepartementet) og statssekretær Jens Frølich Holte (Utenriksdepartementet) til stede i Madrid.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon