Illustrasjonsbilde. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Stortinget inviterer til juletrefest 6. januar. I invitasjonen presenteres menyen.

«Det serveres kanelsnurrer og kyllingpølse med lompe for barn og voksne», heter det i invitasjonen.

«Hva blir det neste islam-trekket fra den knelende nasjonalforsamlingen?», spør Hege Storhaug i Human Rights Service.

annonse

Dermed ser det ut til at Aftenposten kan glede seg, konkluderer Storhaug. De tok i september til orde for at alle bør servere kyllingpølser i barnebursdager etc.

Den gangen latterliggjorde Aftenposten begrepet snikislamisering, med fokus på Jon Helgheim (Frp). På lederplass skrev de, med henvisning til Helgheim:

«Han har også hentet frem eksempler: Et forslag fra Abid Raja i 2008 om å servere halalmat til alle fanger. Et utspill fra en religionsforsker om at bankene bør tilby lån i tråd med islamske regler. At elever i Tromsø hadde kjønnsdelt svømmeundervisning i 2010. At et styremedlem i Islamsk Råd vil endre reglene for passfotoer slik at det ikke blir påbudt å vise ørene. At elever mobbes for å spise skinke. Og Støres håndtering av karikaturstriden for 13 år siden.

annonse

Jaha.»

Les også: Reagerer på at elever ikke får si «julemat»: – Vi må slutte med en ødeleggende form for politisk korrekthet 

Kulturell kapitulasjon

Christian Tybring-Gjedde er blant de som reagerer kraftig på Facebook:

«For en tid tilbake skrev Aftenposten på lederplass at man i barnebursdager burde erstatte svinepølser med kyllingpølser. Holdningen var det gjør ingenting for vår kulturelle identitet om vi aksepterer og tilpasser oss mattilberedning og forbud slik de fremkommer i andre religioner. Vi kan jo spise alt uten at vi plages av det var Aftenpostens holdning. Alt går i grisen så og si.»

«En slik endring av årelange juletradisjoner har garantert Aftenpostens støtte. Det gjør da vel ingenting vil nok den kulturrelativistiske avisen mene. Vel, for meg er ikke dette et eksempel på toleranse, men enda et eksempel på kulturell kapitulasjon. Og da kan man si som i Seljord; God tradisjonsfeiring!»

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon