Nye lekkede regjeringsdokumenter fra Kina viser omfattende menneskerettighetsbrudd mot landets muslimske minoritet i interneringsleirene i Xinjiang. Dokumentene har fått navnet «The China Cables». Foto: Richard Drew / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Representantenes hus krever i et nytt lovforslag sanksjoner mot kinesiske embetsmenn for dårlig behandling av den muslimske minoriteten uigurer.

Lovforslaget ble vedtatt med et overveldende flertall. 407 personer stemte for, mens én sa nei.

Forslaget er strengere enn det som ble godkjent i senatet i september. De skal nå forenes før det blir sendt til president Donald Trump, som må skrive under for at loven skal være gyldig.

annonse

Gjør han det, forventes det sterke reaksjoner fra Kina, som allerede uttrykker misnøye.

I en uttalelse fra talskvinne Hua Chunying på vegne av Kinas utenriksminister, oppfordres USA til å «korrigere sine feil» og stoppe forslaget før det blir vedtatt som en lov.

– Kina vil reagere ytterligere avhengig av utviklingen i saken, heter det i uttalelsen sitert av Reuters.

annonse

Den siste tiden har Kina blitt kritisert for å ha etablert store interneringsleirer, særlig i Xinjiang vest i landet, for massefengsling av uigurer. Lekkede dokumenter skal ha vist hvordan Kina systematisk hjernevasker hundretusener av muslimer i såkalte oppdragelsesleirer, som Kina hevder er tilbud om frivillig utdannelse og trening til den muslimske befolkningen, de fleste av dem uigurer.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon