Politiet slo til med brannslokkingsapparater under Sians demonstrasjon i Kristiansand 16. november. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
annonse

Tre muslimske organisasjoner vil dele ut tusenvis av gratiseksemplarer av muslimenes hellige bok Koranen til nordmenn, melder Vårt Land.

Utdelingen er ment som et svar på koranbrenningen til organisasjonen Sian (Stopp islamiseringen av Norge) under en demonstrasjon i Kristiansand for vel to uker siden.

– Jeg tror mange er nysgjerrige på hva Koranen inneholder og hva muslimer står for. Vi håper at dette prosjektet kan bidra til å avmystifisere hva som står i Koranen, sier Hamza Ansari, styremedlem i den norskpakistanske moskeen Minhaj-ul-Quran i Oslo, til Vårt Land.

annonse

Sammen med Norsk muslimsk kunst- og kulturforening og Islamsk litteraturforening skal trossamfunnet dele ut 10.000 norske koranoversettelser til norske borgere.

Organisasjonene varsler at de vil ha stands ulike steder i Oslo hvor de kommer til å dele ut boka. Også i Bergen har de planer om utdeling.

Koranutdelingen finansieres av organisasjonene og donasjoner fra enkeltpersoner.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse