Varbergs kyrka. Foto: Svenska kyrkan
annonse
annonse

Varbergs menighet donerer 27.000 SEK til klimaaktivistene i Extinction Rebellion (XR).

Samtidig inviteres to av aktivistene inn i kirken for å holde foredrag for personalet. Pengene som gis til XR er penger som var satt av til å kjøpe julegaver til de ansatte, skriver XR på Instagram.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Varbergs församling uppskattar vårt arbete och kyrkoherden har beslutat att årets julklapp till personalen blir en gåva till Extinction Rebellion Sverige! Vi är glada och ärade. Vill du också stödja oss i jul så kan du swisha till 1235652201, märk gåvan med “XR Sverige” • Så här skriver Varbergs församling om saken: ”Varbergs församling försöker göra vad vi kan för klimatet. Gör du samma sak? Kanske har du inflytande över vad din arbetsgivare ska ge sina anställda i julklapp. För även de besluten kan göra skillnad. Låt julklappen bli något som främjar klimatet istället för en sak som tär ännu mer på klimatet. Kyrkoherden i Varbergs församling har beslutat att årets julklapp till personalen blir en gåva till organisationen Extinction Rebellions svenska gren. För att organisationen tydligt arbetar för att bilda opinion för omställning för att motverka och förebygga klimatförändringar. Vad gör du för att främja klimatet? #julklapp” #svenskakyrkan #åretsjulklapp #åretsjulklapp2019

Et innlegg delt av Extinction Rebellion Sverige (@extinctionrebellionsv)

annonse

Extinction Rebellion har spesialisert seg på sivil ulydighet, og skapte store problemer da de blokkerte trafikken i London i to uker i oktober. De gjennomførte også aksjoner i andre europeiske byer, samt New York og Sydney. NRK fulgte norske XR-aktivister til Berlin i programmet Innafor: Klimarebellene.

Les også: Elever ved barneskole i Oslo tatt med på seminar med Extinction Rebellion

Sogneprest og fredsaktivist Fredrik Ivarsson sier til Hallands Nyheter at det ikke er tradisjon for å gi personalets julegave til organisasjoner, men at han i år ville gi personalet en julegave som beskytter jordens fremtid.

På spørsmål om hva han syns om den sivile ulydigheten svarer Ivarsson at det er en del av den demokratiske prosessen så lenge man avstår fra vold.

annonse

Hallands Nyheter er kritiske, og spør på lederplass om vandalisering er en kristen julegave.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon