"Paradiset" av Elisabeth Ohlsson Wallin. Foto: Svenska kyrkan
annonse
annonse

I St. Pauli kirke i Malmö feiret man første advent med festmesse og innvielse av ny altertavle.

Det tradisjonelle paradiset med Adam og Eva er erstattet av LHBT-personer. Homoseksuelle og folk som har byttet kjønn fyller bildet som har tittelen Paradiset, skriver Expressen.

Bildet er skapt av kunstneren Elisabeth Ohlson Wallin i 2012, men har vært i privat eie inntil nå. Malmö-kirken er glad for gaven:

annonse

– Det er ren glede, sier Sofia Tunebro, prest i St. Pauli kirke.

– Jeg tror mange trekker pusten av lettelse for at de endelig blir representert i kirken. Uansett hvor mye vi preker om menneskenes likeverd, trenger vi konkrete bilder vi kan identifisere oss med. Uansett hvem vi elsker eller identifiserer oss med er vi alle inkludert i guds kjærlighet.

Les også: Sverige: Skolverket vil fjerne Bibelen fra læreplanen

I 2012 ble bildet gitt i gave til Skara domkirke, men de takket nei, ettersom de oppfattet kunstverket som for politisk. På samme tid ytret to prester et ønske om å få bildet til Malmö, men først i juni i år ble kirken kontaktet av eieren, som bestemte seg for å gi bildet til St. Pauli-kirken.

annonse

– Det var som at de sendte i vei en bønn i 2013, og han var som en engel som besvarte bønnen nå i 2019, sier Tunebro til Expressen.

– Vi er svært takknemlige for at vi vår ha bildet, det gjør oss til en troverdig kirke (…) Lignende bilder burde egentlig henge i mange kirker.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon