Collage. Foto: Pixapay
annonse
annonse

USAs militære går mot et «kyborgforsvar» – hvor menneske og maskin blir sammensveiset – for å oppnå militærtaktisk overlegenhet i visse situasjoner.

Informasjonen kommer frem i en fersk rapport fra det amerikanske forsvarsdepartementet, sitert i Military.com, titulert «Cyborg Soldier 2050: Human/Machine Fusion and the Implications for the Future of the DOD» (Kyborgsoldater 2050: Menneske/maskin-fusjon og implikasjonene for fremtiden til forsvarsdepartementet).

Studien undersøker muligheten til å ta i bruk nye kyborg-teknologier designet for å styrke menneskelig ytelse i krig – ved å se på gjennomførbarhet, militære bruksområder, samt etiske, juridiske og sosiale implikasjoner av teknologien.

annonse

Bedre ytelser

Rapporten konkluderer med at det amerikanske forsvaret vil ha muligheten til å implantere sofistikert kyborgteknologi i sine soldater innen 2050, for å få bedre ytelsesegenskaper som «supersyn og avansert hjernefunksjon for å kontrollere ubemannede droner og andre våpensystemer»

Les også: Russland utvikler nye prosedyrer for bruk væpnede roboter i krig

annonse

«Studiegruppen spår at menneske-maskin teknologier for økt [menneskelig] ytelse vil bli allment tilgjengelige før år 2050, og vil deretter gradvis modnes,» heter det.

Hjernekommunikasjon

Studiegruppen spår at utviklingen av spesielle nevrale implantater vil gjøre det mulig for operatører å direkte kommunisere med våpensystemer og rekognoseringsdroner ved hjelp av hjernekraft, som vil revolusjonere kommunikasjon og gi nye fordeler i krig.

«Direkte nevrale forbedringer av den menneskelige hjernen for toveis dataoverføring vil skape revolusjonerende fremskritt i fremtidige militære kapasiteter,» slår rapporten fast.

«Potensialet for direkte datautveksling mellom menneskelige nevrale nettverk og mikroelektroniske systemer kan revolusjonere taktisk krigførerkommunikasjon, føre til raskere kommunikasjon gjennom kommandokjeden og til slutt fjerne krigståken helt,» heter det.

Implantater

Prosedyren for å anvende slik teknologi «involverer metoder som bruker mikroelektroder som blir direkte implantert i regioner i hjernen, eller brettet over hjerneoverflaten,» ifølge rapporten.

Slike metoder skal være «invaderende» for mottakeren, men det skal også finne «ikke-invaderende metoder» som å bruke elektroder i hodebunnen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon