Thomas Aasen Markeng fikk ikke innreisetillatelse til Russland og ble torsdag returnert til Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Hopperen Thomas Aasen Markeng får ikke hoppe i Russland i helgen. Visumet hans var gått ut og han måtte derfor reise hjem til Norge.

– Jeg må være så ærlig å si at det var ubehagelig. Russerne er jo et strengt folkeslag. De tok passet mitt og jeg ble sittende i flere timer å vente, sier 19-åringen til NRK etter hjemkomsten til Norge.

Sammen med den norske hopptroppen var de på vei til Nizjnij Tagil for helgens verdenscup. I passkontrollen i Moskva ble det stopp og han kom seg ikke videre.

annonse

Han måtte overnatte på flyplassen før han ble geleidet til flyet hjem til Oslo torsdag formiddag.

Forklaringen på hvorfor han ikke fikk innreisetillatelse til Russland er at passet til 19-åringen går ut i mai. Reglene sier at så lenge det er mindre enn seks måneder til passet går ut, så er ikke visumet gyldig. Men det ble først oppdaget etter at nordmannen hadde landet i Moskva.

– Det er jo min feil. Jeg fikk beskjed om å sjekke at pass og visum var gyldig før vi skulle dra. Jeg gikk ut fra at det var gyldig ettersom andres visum var gyldige, sier Markeng.

annonse

Ledelsen i hoppforbundet har sendt hopperne flere beskjeder om at utøverne måtte sjekke dette på forhånd. Det er heller ikke første gangen at Markeng har gjort en passtabbe. I høst glemte han passet sitt på vei til Polen.

Markeng har innledet sin første sesong som landslagshopper godt, nå må han derimot vente en stund med å hoppe i verdenscupen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon