Foto: Christofer Owe /Resett
annonse
annonse

Allerede i sitt første fulle år i 2018 klatret Resett inn blant de ti mest delte nettstedene i Norge. Da kom vi på 9. plass. Med kun én måned igjen av 2019 er Resett inne på 6. plass.

Resett har kun NRK, Dagbladet, Tv2, VG og Nettavisen foran seg på listen. Dette er medieaktører med et mangedoblet antall budsjettkroner sammenliknet med Resett. Resett ligger godt foran Aftenposten, ABC Nyheter, Dagsavisen og samtlige regionaviser.

Listen over mest delte nettsteder varierer litt fra måned til måned. Resett har hatt sjetteplassen i fem av elleve måneder, og syvendeplass i tre måneder. I samtlige måneder har Resett vært inne blant de ni mest delte sidene i Norge.

annonse

– Engasjerer

Ansvarlig redaktør Helge Lurås sier til Resett at han er fornøyd med tallene.

– Våre saker engasjerer når de først når leserne, det er det ingen tvil om. VG har vel ca 15-20 ganger så mange lesere som oss hver dag, men de får under dobbelt så mange delinger som oss på sakene sine. Det sier litt om apatien folk har overfor stoffet deres.

Lurås sier det er for langt opp til Nettavisen på femteplass til at det er realistisk å nå dit på fortsatt noen år.

– Beholder vi sjetteplassen, er det en seier i seg selv. Vi konkurrerer med medier med mangedobbelt budsjett av oss, sier han.

Skjermbilde Storyboard

Lurås ser imidlertid potensialet for ytterligere vekst fremover. Han sier antall lesere som er direkte inne på resett.no stadig øker og at de også får flere følgere på Facebook.

– Antallet delinger for Resett må også sees i lys av at vi fortsatt ikke har opparbeidet oss så mange som har likt siden vår eller følger oss. Til det er vi for ferske. Vi har heller ingen drahjelp fra algoritmene til Facebook, og Resett har ikke betalt en krone til Facebook for å fremme (booste) innleggene våre. Vi vet at enkelte av våre konkurrenter betaler Facebook for å gi kunstig stor spredning til innleggene sine. Det gjør ikke Resett, sier han.

Donasjoner og abonnement

Lurås sier at julekampanjen for å få inn donasjoner og flere abonnement så langt har gitt svært gode resultater.

annonse

– Vi ser at donasjonene har strømmet inn til kontoen vår de siste dagene gjennom Vipps, direkte på bankkonto og på Paypal. Fortsetter dette desember igjennom, har jeg faktisk et håp om at året som helhet går i balanse økonomisk, sier han.

I desember 2018 kom det inn nesten 1 million kroner i donasjoner til Resett.

Ny bok

Redaktøren er også ute med ny bok som var klar til utsendelse i midten av november. Lurås er fornøyd med salget så langt.

– Vi nærmer oss tusen solgte eksemplarer allerede. Jeg har ikke noe å sammenlikne med, men vi anser det for å være bra på bare tre uker. Alt salg har skjedd gjennom nettbutikk så langt fordi ingen bokhandlere i Norge ennå har tatt inn boka.

Lurås sier han har fått gode tilbakemeldinger fra de som har lest boka.

– Folk virker nesten litt overrasket over at boka er lettlest. De trodde kanskje den var like tung som min forrige bok Hva truer Norge nå? Sikkerhetspolitiske selvbedrag etter den kalde krigen. Men det var en fagbok. Denne siste boken om «Veien til Resett» har iblandet anekdoter og betraktninger fra mitt eget liv, sier han.

Les også: Lurås klarte å gjøre Resett til Norges viktigste opposisjonsavis, hevder Bjørn Nistad i bokanmeldelse

Jul i Resett

Lurås sier at alle som jobber i Resett skal få seg noen dager juleferie, men at produksjonen kommer til å holdes på samme nivå som ellers.

– Resett tar ikke juleferie. Vi kjører på som før. Det kommer også til å være full bemanning på modereringen gjennom jul og nyttår, lover han.

Ønsker du å støtte Resett? Tegn abonnement her.

Vipps 124526 (Gå inn på “Kjøp og betal” og tast inn nummeret)
Bank 1503.94.12826.

«Veien til Resett» kan kjøpes her.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon