Labour-leder Jeremy Corbyn (til venstre) og statsminister Boris Johnson møttes fredag til debatt foran det britiske valget. Foto: Jeff Overs /BBC via AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Brexit, britisk økonomi og helsevesenet var blant hovedtemaene i en behersket og ryddig debatt mellom statsminister Boris Johnson og Labour-leder Jeremy Corbyn.

Debatten i anledning torsdagens valg ble sendt på BBC fredag.

De konservatives Boris Johnson åpnet med sin velkjente linje om å få brexit unna, og han angrep Corbyn for å være uklar om hva slags plan han har for Storbritannias sorti fra EU.

annonse

– Vi har en fantastisk avtale liggende klar, sa Johnson, og forsikret at han ville få i havn gode handelsavtaler med både EU og USA.

Corbyn hevdet på sin side at Johnson vil bruke minst sju år på å få i havn en avtale med USA.

– Det han vil gjøre, er å gå fra et forhold med EU til et forhold med ingen, sa Corbyn, som hevdet han kan få på plass en bedre brexitavtale på tre måneder.

annonse

Situasjonen i det britiske helsevesenet NHS var et annet sentralt tema i debatten.

Da Johnson presset Corbyn om beskyldningene om antisemittisme i Labour, svarte Corbyn blant annet at han ikke bruker «rasistisk språk» for å beskrive noen – en henvisning til bemerkninger Johnson har kommet med om muslimske kvinner i burka.

– Begge partilederne gjør det mye bedre enn i den første debatten. De snakker mer flytende og kommer i havn med sine poenger, uten å snakke i munnen på debattlederen, skriver Tim Shipman, som er politisk redaktør i Sunday Times, i en Twitter-melding.

Skotske SNPs partileder Nicola Sturgeon er imidlertid lite imponert.

– Dette var sørgelig. To uinspirerende menn, begge uegnet til å være statsminister, tvitrer hun.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon