Kristin Clemet under konferansen om sosial bærekraft og ulikhet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

I boken «Veien til Resett» har Helge kommet med en rekke pikante «behind the scenes» skildringer.

Ikke bare har min hund Troll fått spredt ufordelaktige opplysninger om seg selv uten tilsvarsrett, men redaktør Lurås gyver løs på alt og alle med lidenskap. Helge er rå og brutalt ærlig med leserne.

Det står å lese i avisen om en sak som kom i forbindelse med Grande saken, en sak som har sjokkert mange, inklusive meg selv. Jeg trodde først ikke på saken da den ble publisert, og var sikker på at dette ville bli kroken på døren for Resett, men så feil kan man ta.

annonse

Les også: Kristin Clemet mener Lurås «lyver eller etterlater et løgnaktig inntrykk»

Da Grande-saken stod på som verst, ble jeg kontaktet av Kristin Clemet på SMS.

4. januar 2018: (dagen etter Resetts første sak om Grande)

annonse

Kristin til Mikkel: Hei Mikkel! Hva mener du/dere egentlig med at det kommer «mer» om Trine? Syns saken er ytterst spesiell, så jeg spør av nysgjerrighet. Hilsen Kristin
Mikkel til Kristin: I følge Lurås så jobbes med md mer. Jeg holdes i mørket men ble orientert 15 min før saken ble sluppet. Det er etter det jeg er orientert om flere kilder og etter det jeg skjønner gjort et grundig arbeid over lengre tid.
Kristin til Mikkel: Det er jo presseetisk helt vanvittig.
Mikkel til Kristin: Er det det?
Kristin til Mikkel: Absolutt. Det er nok en god grunn til at ikke andre medier plukker det opp.

23. januar 2018:

Kristin til Mikkel: Jeg vet ikke om du støtter Resett. Jeg håper ikke det. Ser Lurås på VGTV. Sjeldent lite tillitvekkende og ekstremt lite etisk. Hilsen Kristin
Mikkel til Kristin: Ja, hva syns du jeg bør gjøre?
Kristin til Mikkel: Er i Bangkok. Langt på natt. Kan ta en prat hjemme, hvis du vil.
Mikkel til Kristin: Ok, det er fint, bare si ifra når du er tilbake i Norge. Sov godt.

Jeg har møtt Kristin flere ganger, og vi hadde mye med hverandre å gjøre da Tor Halvorsen kom til Norge og skulle sette opp Oslo Freedom Forum. Det er imponerende å få ta del i hennes energi og engasjement, og uten Kristn og hennes medhjelpere i Civita hadde vi ikke fått til Oslo Freedom Forum.

I dag er Clemet leder for den liberale tankesmien Civita, som jeg har støttet økonomisk flere ganger og vært så heldig å deltatt på møter og frokoster med og ikke minst fått delta på Oscarsborgseminaret. Clemet er en som får ting til å skje, hun er alltid på farten og hun er brennende engasjert i samfunn og politikk, og ikke minst det borgerlige prosjektet.

Hvem er hun?

annonse

Så kan man spørre seg selv, hvorfor følte jeg det nødvendig å informere redaktør Lurås om kontakten Clemet hadde initiert den 4. Januar 2018? For å svare på det er det greit å se litt på hvem Kristin Clemet er, og hvor mektig og hvor mye makt som skjuler seg bak det lure og avvæpnede smilet hun har.

Hvem er så Kristin Clemet? Hvorfor er hun en av Norges mektigste kvinner? Clemet har vært minister to ganger, første gang under Jan P Syses regjering og senere i Bondeviks regjering, greit nok. Hennes far var i mange år generalsekretær i Høyre. Hun har vært rådgiver for Kåre Willoch, og personlig sekretær for industriminister Bratz. Hun har vært viseadministrerende direktør i NHO med ansvar for næringspolitiske spørsmål og hun var en kort periode redaktør for Høyres tidsskrift Tidens Tegn.

Det mange ikke vet er at Clemet er en av suksessfaktorene til at vi i dag har en borgerlig regjering. Planen var like enkel som genial. Ved å samle sammen ungdommer og unge politikere fra partier på borgerlig side, men også fra ikke borgerlig side ispedd personer fra forretnings og næringsliv i Norge skapte hun en plattform som ga frukter. Tankesmien Civita er etter min og flere med meg sin mening selve navet i det borgerlige prosjektet.

Statsminister Solberg vil sikkert ikke like at jeg skriver dette, men om man ønsker å se bak makten og de strukturene som eksisterer er det liten tvil om at Civita spiller en langt viktigere rolle enn det man ser ved første øyekast.

Civita er en privat finansiert tenketank, og den har vært så suksessfull at LO med AP så seg nødt til å lage en tilsvarende motvekt som de kaller Tankesmien Agenda. Forskjellen er at Agenda blir bare en flau kopi av originalen, og har ikke den samme slagkraften eller strategiske dybde som Civita, av den enkle grunn at Kristin Clemet jobber ikke for Agenda, men for Civita.

Kristins nettverk er imponerende, ikke en dør i kongeriket er lukket for Clemet, og hun er en person som blir lyttet til med største alvor, og man skal aldri glemme energien og den målrettede jobbingen som Kristin er kjent for.

En ting er at Civita leverer gode rapporter og politikkutvikling, holder foredrag, flotte frokostseminarer og dytter frem en borgerlig agenda. Det viktigste som man ikke ser er kanskje den spesielle posisjonen Civita har som det sosiale limet i det borgerlige byggverk. Ved å samle sammen unge engasjerte personer fra næringsliv og politikk, la disse bli kjent og så ett frø i hodene deres om samarbeid og en visjon om samling på borgerlig side, har hun vært etter mitt syn som en jordmor for regjeringen Solberg.

Les også: Kjell Inge Røkke reiste seg i protest under Lurås-foredrag om Trump: – Dette har jeg ikke tid til. Jeg må tjene penger

I tillegg til å være leder for Civita er hun gift med stortingsrepresentant Michael Christian von Tetzschner, som har lang fartstid i Høyre og som blant mange regnes for en av sluggerne i partiet. Sammen har de en datter Jenny Clemet von Tetzschner, som har vært leder for Unge Høyre.I tillegg til dette er hun i dag rådgiver for digitaliseringsministeren Nicolai E. Astrup

Vi har med andre ord med noe av det nærmeste du kan komme Clinton familien i Norsk målestokk, et politisk dynastisk prosjekt på størrelse med det Stoltenberg familien har bygget opp.

Konspirasjon?

Kristin jobber hver time i døgnet og hver dag i året for det hun brenner mest for og det hun tror mest på. Et Norge regjert av Høyre som fører god Civita politikk med hjelp av støttepartiene V og KrF.

Når Kristin Clemet ringer deg eller sender deg en SMS, er det greit å være årvåken. Kristin har alltid en tanke med alt hun gjør, hun er målrettet, resultatorientert og hun kaster ikke bort sin tid. Det er intet konspiratorisk å anføre, en av Norges aller mektigste tok kontakt med undertegnede, hva hun mente med dette vet kun Clemet og det vil være en godt skjult hemmelighet bak hennes lure smil.

annonse

Ønsker du å støtte Resett? Tegn abonnement.

Vipps 124526 (Gå inn på “Kjøp og betal” og tast inn nummeret)
Bank 1503.94.12826.

«Veien til Resett» kan kjøpes her.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon