Petter Stordalen bygger en kopi av Slottet i Oslo foran Choice Hotel sitt hovedkvarter på Frogner i Oslo. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

Mens eierne av hotellkjeder har utbyttefest, får de ansatte lite eller ingen lønnsøkning.

Petter Stordalen, som eier Choice-hotellene, tok ut 285 millionar kroner i utbytte i fjor og barna hans 18 millioner, mens de ansatte fikk 15 øres lønnsøkning, skriver FriFagbevegelse.

Les også: Slik kommer Petter Stordalen seg unna gigantbeløp i skatt: – Hyklersk

annonse

Scandic og Thon kjedene ga ingen lønnsøkning i det hele tatt i år, men henholdsvis 15 og 10 øre i fjor. Grunnen oppgis til å være at det ikke er penger igjen. Nordic Choice konsernet går imidlertid så det suser og det får tillistvalgte i Fellesforbundet til å reagere.

– De ansatte jeg har snakket med synes det er helt håpløst. Tilbakemeldingene er at en føler seg verdiløs, sier Merethe Sutton, Choice-tilsatt og leder for konsernsammarbeidsutvalget.

Tjener penger

Driftsresultatene ligger på mellom 450 og 700 millioner kroner de siste tre årene.

annonse

«Ja, vi har helt klart gjennomført reelle lønnsforhandlinger i tråd med tariffavtalen», er svaret fra Karin Sjögren, HR Manager i Norge for Nordic Choice Hotels. «Den totale lønnsutviklingen for 2019, inkludert lokale og sentrale, har resultert i en akseptabel lønnsutvikling for våre medarbeidere, også sammenlignet med andre bransjer».

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon