Petter Stordalen bygger en kopi av Slottet i Oslo foran Choice Hotel sitt hovedkvarter på Frogner i Oslo. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

Mens eierne av hotellkjeder har utbyttefest, får de ansatte lite eller ingen lønnsøkning.

Petter Stordalen, som eier Choice-hotellene, tok ut 285 millionar kroner i utbytte i fjor og barna hans 18 millioner, mens de ansatte fikk 15 øres lønnsøkning, skriver FriFagbevegelse.

Les også: Slik kommer Petter Stordalen seg unna gigantbeløp i skatt: – Hyklersk

annonse

Scandic og Thon kjedene ga ingen lønnsøkning i det hele tatt i år, men henholdsvis 15 og 10 øre i fjor. Grunnen oppgis til å være at det ikke er penger igjen. Nordic Choice konsernet går imidlertid så det suser og det får tillistvalgte i Fellesforbundet til å reagere.

– De ansatte jeg har snakket med synes det er helt håpløst. Tilbakemeldingene er at en føler seg verdiløs, sier Merethe Sutton, Choice-tilsatt og leder for konsernsammarbeidsutvalget.

Tjener penger

Driftsresultatene ligger på mellom 450 og 700 millioner kroner de siste tre årene.

annonse

«Ja, vi har helt klart gjennomført reelle lønnsforhandlinger i tråd med tariffavtalen», er svaret fra Karin Sjögren, HR Manager i Norge for Nordic Choice Hotels. «Den totale lønnsutviklingen for 2019, inkludert lokale og sentrale, har resultert i en akseptabel lønnsutvikling for våre medarbeidere, også sammenlignet med andre bransjer».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon