Hans Sverre Sjøvold på et pressemøte hos PST i Nydalen i Oslo tidligere i år. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
annonse
annonse

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har ikke lovlig adgang til å kontrollere og registrere hvem som reiser ut og inn av Kongeriket Norge med fly. 

Vårt «hemmelige» beskyttelsespoliti, som blant annet har som hovedoppgave og forebygge og forhindre at det utføres terrorhandlinger i Norge – er «vingeklippet».

PST fikk torsdag kvass medfart i norske medier for over tid ha overvåket og kartlagt norske – og utenlandske statsborgere relatert til deres reisevirksomhet med fly ut og inn av Norge.

annonse

Det er Stortingets Kontrollutvalg for etterretnings- overvåknings og sikkerhetstjenesten (EOS) utvalget som angriper og beskylder PST for ulovlig innsamling av data.

EOS er standhaftige på at de opplysninger og data PST over tid har innhentet ikke er relatert til norsk lovgivning, sett i relasjon til innhentet eller lagret data på en lovlig og forsvarlig måte.

Sjef PST er uenig
Hans Sverre Sjøvold, som er sjef for PST, sier via VG at han uenig med konklusjonen til EOS utvalget.

annonse

Til tross for dette, har PST sjefen, merkelig nok, lagt seg «flat» og avsluttet praksisen og dens tidligere innordnede fremgangsmåte.

Hva er problemet?
Har du eller jeg, som intet har noe å skjule, problemer med at politiet, og eventuelt PST registrerer at du eller jeg bestiller noen dager for eksempel i Vilnius, og flyselskapet Norwegian er transportøren?

Skulle du eller jeg reist med en elskerinne på nærværende reise – hva så?

PST er jo ikke akkurat kjent for unødvendige og tvilsomme gjemmebesøk, hvor mulige utroskap avsløres.

Dette er jo nok et eksempel på at de som på en eller annen måte ønsker å unndra seg – skal beskyttes!

Her savnes et mer kraftfullt og uangripelig svar fra PST sjef Hans Sverre Sjøvold, og ikke minst Justisministeren.

Mange er på PST sin svarteliste
Det er synd at PST ikke kan gå ut med hvor mange de har på sine «svartelister», men de er mange.

Det er ubegripelig at våre hemmelige tjenester til enhver tid ikke har lov til (les ha stålkontroll på) å ha kontroll over hvem som kommer inn og ut av kongeriket Norge.

annonse

 

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon