Jon Georg Dale (Frp). Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Jon Georg Dale (Frp). Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) mener kritikerne av gigantprosjektet mellom Trondheim og Kristiansand ikke har regnet rett.

Statssekretær Atle Hamar (V) i Klima- og miljødepartementet gikk i forrige uke ut mot samferdselsprosjektet ferjefri E39 langs vestlandskysten. Han mener ferjestrekningene heller bør brukes aktivt for å fortsette dagens utvikling av nullutslippsfartøy. Også SV vil skrinlegge prosjektet.

– De må regne på nytt. De har ikke gjort regnestykket som skal til for å gjøre fornuftige investeringsbeslutninger, sier Dale til VG.

annonse

I 2013 vedtok den rødgrønne regjeringen å bruke 150 milliarder kroner på prosjektet. Siden har prisrammen økt til 340 milliarder.

Dale viser til at prosjektene Rogfast og Hordfast, som er del av ferjefri E39, er vedtatt og skal realiseres, men at det trengs å kutte kostnader. Samferdselsdepartementet mener begge prosjektene er blant de meste lønnsomme i landet.

– Å droppe de mest lønnsomme veiprosjektene, det vil ikke skje. Ikke med meg ved roret, sier Dale til avisen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon