Therese Johaug under kvinnenes verdenscup 15 km skiathlon på Birkebeineren skistadion i Lillehammer. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
annonse
annonse

Therese Johaug var i en egen klasse da hun gikk inn til en overlegen seier på fellesstart med skibytte, under verdenscupen på Lillehammer.

Therese Johaug gikk inn til nok en seier i Lillehammer søndag. I ensom majestet tok hun seieren foran amerikanske Jessica Diggins og Heidi Weng.

– Det var veldig moro, jeg syns jeg gikk et bra skirenn i dag. Jeg fant egentlig flyten fra start, sa Therese Johaug til NRK etter målgang.

annonse

Det så lenge ut til å bli norsk dobbeltseier men Diggins dro ifra i motbakkepartiet og fikk luke ned til Heidi Weng rett før målgang. Astrid Uhrenholdt Jacobsen hang med i store deler av løpet og gikk inn til en femteplass.

Verdenscupdebutanten Helene Marie Fossesholm fikk en tøff andrerunde og gikk inn til 18.-plass etter å ha gått seg opp flere plasseringen på sisterunden.

– Det var ikke helt det jeg hadde håpet på. Jeg får bare ta med meg en erfaring rikere og komme bedre tilbake neste gang, sa en tydelig skuffet Fossesholm til NRK.

annonse

Av øvrige norske blant topp 20, gikk Anne Kjersti Kalvø inn til en 12.-plass.

Ragnhild Haga, som nummer ble tre på samme distanse for to år siden, gikk inn til 25.-plass og fikk ingenting til å stemme på lørdagens renn.

Tok teten fra start

Johaug kjørte tøft allerede fra start på de første 7,5 kilometerne i klassisk stil i OL-løypene fra 1994. Etter 2,4 kilometer var det ingen som klarte å følge Johaug i motbakkepartiet uten å pådra seg for mye syre. Allerede der hadde verdenscuplederen 13 sekunders forsprang til amerikanske Sadie Bjornsen på andreplass.

Etter en runde var Johaug 20 sekunder foran resten av feltet og fortsatte å øke ledelsen under hele rennet.

Etter 7,5 kilometer og skibytte til skøytestil hadde Johaug et forsprang på 35,8 sekunder til Jessica Diggins. Tett etterfulgt av Charlotte Kalla, Heidi Weng og Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Da det gjensto fem kilometer tok Weng opp kampen om verdenscuppoeng, og lå som nummer to foran Jessica Diggins. Uhrenholdt Jacobsen klarte ikke å henge med og ga fra seg ti sekunder til pall-duoen.

annonse

Jessica Diggins slo tilbake da det gjensto knappe to kilometer til mål og parkerte Weng i den siste bakken før utforkjøringene.

Astrid Øyre Slind sto over lørdagens fellesstart med skibytte, grunnet sår hals.

Kunne vunnet med majones under skiene
Svenskene hyller Therese Johaug og mener hun kunne smurt skiene med nesten hva som helst og likevel vunnet på Lillehammer.

Det er i avisen Aftonbladet Johaugs seier omtales på en uvanlig måte.

– En slik idrettsutøver kan ikke tape, ikke i så tøffe løyper, ikke engang om hun hadde smurt skiene med majones, skrev avisen i en lengre artikkel.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon