AP Photo/Rui Vieira
annonse
Manchester United vant 2-1 borte mot byrival City lørdag. Solskjærs menn har dermed slått både Tottenham og den regjerende seriemesteren i løpet av fire dager.
annonse

Marcus Rashford åpnet festkvelden med scoring fra straffemerket, før Anthony Martial la fortjent på til 2-0 med en herlig avslutning via stolpen. Nicolás Otamendi reduserte like før slutt, men 2-1 var nok. Manchester United sjokkerte hjemmelaget tidlig og dominerte til tider kampen, som muligens var lagets beste prestasjon under Solskjærs ledelse.

– Vi skapte mange sjanser ved å angripe fort på overganger, og med den farten vi har er det måten å gjøre det på mot det som etter min mening er verdens beste lag, sa Solskjær til TV 2.

United-keeper David de Gea vartet opp med flere strålende redninger da City jaktet utligning mot slutten av kampen. Solskjær brukte store ord om sin målvakt.

annonse

– Han er verdens beste keeper. Vi forventer mye av ham og han er på vei tilbake mot toppformen, roste United-manageren til BBC.

Seieren kommer kun fire dager etter at United slo Tottenham og Solskjærs forgjenger José Mourinho. Med seks poeng på to kamper ligger laget på femteplass foran Tottenham, med bare fem poeng opp til den viktige fjerdeplassen, etter at Chelsea tapte mot Everton tidligere på dagen.

For Manchester City virker det nå håpløst å forsvare ligatittelen. De er hele 14 poeng bak serieleder Liverpool.

VAR-straffe
annonse

Etter 20 minutter ble Rashford løpt over ende av Bernardo Silva i boksen, men dommer Anthony Taylor vinket spillet videre. Etter bruk av VAR ble avgjørelsen omgjort til straffespark.

Brennhete Rashford var iskald fra straffemerket, sendte keeper feil vei og United i ledelsen.

Rashford, som står med sju mål på sine åtte siste kamper i Premier League, kunne lagt på til både 2- og 3-0 like etterpå, men en svak avslutning utenfor og et godt skudd i tverrligger hindret Rashford fra hat-trick før halvtimen var spilt.

Istedenfor var det Martial som kunne legge på til 2-0 rett etterpå. Franskmannen kombinerte fint med Daniel James før han sendte ballen i mål via stolpen med en flott avslutning. Ledelsen var velfortjent, etter en halvtime der City knapt skapte en sjanse.

Holdt unna

Hjemmelaget måtte vente helt til det var gått 38 minutter før de fikk sin første gode sjanse. Et nydelig innlegg fra Kevin de Bruyne endte opp på hodet til Gabriel Jesus, men stupheadingen til brasilianeren var svak og gikk utenfor fra sju meter.

City ville også ha straffe fra VAR da et innlegg fra Kyle Walker traff hånden til Fred, men dommer mente at den var i en naturlig stilling og City ble ikke bønnhørt.

annonse

De Bruyne var nok en gang Citys beste spiller og kunne fort redusert da han kom til skudd fra hjørnet av femmeteren etter 55 minutter, men en fantastisk blokkering fra Victor Lindelöf hindret mål.

Otamendi reduserte på corner etter 85 minutter, men selv med massivt press og store sjanser for City, holdt Manchester United unna i sluttminuttene og sikret en svært sterk seier for Solskjær. Etter en tung start på sesongen ser ting nå langt mer lovende ut for nordmannen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon