Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Synkende temperaturer over store deler av Østlandet kan gi glatte veier flere steder lørdag. Vegtrafikksentralen ber bilister om å være på vakt.

Kjør forsiktig og senk farten er rådet fra Vegtrafikksentralen Øst på Twitter lørdag morgen.

Salting av flere veier er allerede i gang og vil fortsette utover morgenen. Bilistene må ha i bakhodet at det er desember måned og det vil kunne være glatt flere steder, opplyser trafikkoperatør Turid Norman i Vegtrafikksentralen Øst til NTB.

annonse

Også Vegtrafikksentralen Sør advarer om stedvis svært glatte veier i Vestfold, Telemark og Aust-Agder.

I Oslo melder politiet om et vogntog som har kjørt seg fast i Maridalsveien/Skjoldveien. Traileren sperrer veien og fører til trafikale problemer. Bergingsbil er på vei til stedet.

Også flere andre steder på Østlandet meldes det lørdag morgen om flere ulykker. På E6 ved Dal i Akershus ble høyre felt i retning Gardermoen stengt etter at en personbil med en voksen og tre barn kjørte av veien ved halv ti-tiden. Det er ikke meldt om personskader, skriver Øst politidistrikt på Twitter.

To biler snurret også rundt på E6 ved Mosseporten med kort mellomrom, samt at en gassdrevet bil kjørte ut på Klokkarstua i Hurum.

annonse

På Klemetsrud kjørte også en bil utenfor veien, også her uten personskade.

Operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt sier til VG at det er glatte veier på Klemetsrud og at ulykken nok skjedde som en kombinasjon av høy fart og glatt vei.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon