Viking jubel etter at Zlatko Tripic scoret på straffe under NM-finalen i fotball for herrer mellom Haugesund og Viking på Ullevaal stadion søndag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse
annonse

Viking sikret sin sjette NM-tittel da de søndag vant 1-0 over Haugesund i cupfinalen på Ullevaal. Zlatko Tripic ble matchvinner på straffespark.

27-åringen var sikker fra straffemerket og avgjorde Rogaland-duellen seks minutter etter pause. Viking-kapteinen hadde selv skaffet straffesparket.

Dermed sikret Viking sin sjette NM-tittel, deres første siden 2001, og rundet av det som har vært en eventyrlig sesong. Klubben var nyopprykkede i årets eliteseriesesong, men imponerte stort under Bjarne Berntsens ledelse og endte på 5.-plass. Søndag ble det toppet med en jubeldag i hovedstaden.

annonse

Tripic var finalens store spiller, og sangen om Viking-kapteinen runget utover Ullevaal flere ganger i løpet av cupfinalen.

For Haugesund ble det klubbens andre cupfinaletap. De ble slått også i 2007 og forlenget søndag en vond rekke. Seks ganger har lag fra Haugesund vært i cupfinalen. Alle har endt med tap.

Viking-press

Haugesund var friske i åpningen og hadde kampens første gode mulighet. Kristoffer Velde kom til heading inne i boksen, men avslutningen ble blokkert av Viking-forsvarer Sondre Bjørshol.

annonse

Fire minutter senere var det Vikings tur. Stavanger-laget rullet pent opp på en kontring, men finske Benjamin Källman traff ikke ordentlig og skjøt utenfor på en kjempesjanse.

Det var Viking som styrte utover i omgangen. Etter en drøy halvtime fikk de nok en stor mulighet. Flere spillere sto nærmest i kø for å avslutte da ballen ble liggende inne i Haugesunds 16-meter, men ingen kom til en skikkelig avslutning.

Viking kunne riktignok også fått en skikkelig kalddusj fem minutter før pause da keeper Iven Austbø var nære å rote det til. Hans utspark gikk rett i Velde, men heldigvis for målvakten spratt ballen utenfor.

Vill jubel

Seks minutter etter pause tok Viking ledelsen. Etter en stor sjanse endte ballen hos Zlatko Tripic. Han gikk i bakken etter en duell med Mikkel Desler og dommeren dømte straffespark.

Det satte Tripic sikkert i nettet og jublet vilt sammen med Viking-supporterne bak målet.

Scoringen så ut til å vekke Haugesund, for de hvitkledde var bedre etter målet til Tripic. Martin Samuelsen var nære da han steg til vers på en corner, men headingen fra 22-åringen gikk utenfor. Samme mann forsøkte seg også fra distanse cirka et kvarter før slutt. Et godt forsøk, men ikke nok til å utligne.

annonse

Finalen kunne langt på vei vært punktert noen minutter senere. En Viking-corner endte med en stor sjanse, men en heroisk Haugesund-blokk forhindret 2-0.

Haugesund-kaptein Christian Grindheim fikk også en gyllen mulighet fem minutter før slutt da han fikk heade upresset i Viking-boksen. Men avslutningen gikk over til 36-åringens store frustrasjon. Det ble Haugesunds siste mulighet.

Viking hadde slått ut Frøyland, Hinna, Sandnes Ulf, Stabæk, Aalesund og Ranheim på veien til Ullevaal.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon