Karin Andersen, Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Karin Andersen: Folk beskriver møtet med Nav som verre enn sykdommen de sliter med

SVs stortingsrepresentant Karin Andersen skriver om Nav-skandalen som har rystet det politiske Norge. 

Hun mener det vi nå ser kun er toppen av kransekaka:

annonse

«Skandalen nå er toppen av en lang historie med vond byråkratisering. Nav er blitt fjern og vanskelig å nå. Mange møter Nav på sitt livs svarteste dag, og blir bedt om å ta kjentmannsprøven i byråkrati. Trykker du feil på knappene er det «game over». Folk beskriver møtet med NAV som verre enn sykdommen de sliter med. Alle må forstå at da må det endres.

På toppen kommer usosiale kutt i AAP, i barnetillegg, i bostøtte. Det sparker beina unna folk som prøver å finne fotfeste i et vanskelig liv.

Både ledelse og organisering i Nav må endres. Mange ansatte gjør en god jobb, men hindres av systemet. Det er for liten tid til å skape tillit og trygghet hos dem som har mistet jobb og helse, for rigide regler og ledelse som ikke forstår oppgaven. Det trengs mer kompetanse på sosialt arbeid og arbeidsmarked, -lover, regler og rammer må endres så målet om å få folk på beina blir mulig. For sosialt arbeid nytter og alle har samme rettigheter selv om de har lite penger.», skriver hun på bloggen til SV-bystyrerepresentant Ivar Johannessen. 

annonse

Les også: Nav må gå gjennom nesten 5.000 saker

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon