Arkivfoto: Korean Central News Agency / Korea News Service via AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Nord-Korea har utført en veldig viktig test ved sin oppskytingsbase for langdistanseraketter, opplyser landets nyhetsbyrå.

Kunngjøringen om den viktige testen kommer bare to dager etter at Nord-Korea antydet at den midlertidige stansen i utprøving av langlangdisdistanseraketter kunne bli opphevet. Slike raketter kan eventuelt også brukes til å sende opp atomstridshoder.

I meldingen fra det statlige nyhetsbyrået Korean Central News Agency heter det at resultatet av den viktige testen er rapporter til sentralkomiteen for det regjerende Arbeiderpartiet.

annonse

– Testen vil ha en viktig effekt for igjen å endre den strategiske betydningen til Nord-Korea i nær framtid, skriver KCNA.

Det går ikke klart fram hva som egentlig er testet, men satellittbilder skal indikere at Nord-Korea virkelig er i gang med å gjenoppta testing av motorer som kan brukes på raketter som kan sende opp satellitter. FN har forbudt landet å sende opp satellitter fordi det anses som å være en annen måte å drive utprøving av langdistanseraketter som kan bære atomvåpen.

Nord-Korea har to ganger greid å sende opp satellitter i bane rundt jorden. En gang i 2012 og den andre gangen i 2016.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon